Meghívtam egy vendégelőadót az iskolába, de nem sikerült... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ó, én nem félnék attól, hogy a tiniket "rossz útra tereli" az agykontroll, ugyanis kitartás, gyakorlás és lelassulás kell hozzá. Nem hoz azonnali átütő sikert, amihez a mostani felgyorsult világban a gyerekek hozzászoktak.
Én nem voltam agykontrollos soha. De meditálni azzal a módszerrel tanultam meg, mert elég gyakorlatilasan közelíti meg a "menjünk le alfába" témát.
14.
De nem agitálok senkit. Annak ellenére, hogy pl. a memóriafogas gyakorlat a mai napig nagyon sokat segít a vizsgákon is, fontos tárgyalásokon is. Lazítani is alapvetően azzal tanultam meg. Sőt síelni is. Az oktató nem hitt a szemének, hogy egyik nap az agyára mentem a bénázással, végül ott hagyott, hogy gyakoroljam a hóekét, ő a többiekkel elmegy síelni. Másnap reggel meg az orra előtt jöttem le a kék pályán. Meg volt róla győződve, hogy szórakoztam vele.
És nem arról beszélek, hogy vezessék be, de mások félelmei/tudatlansága/ellenállása miatt egy előadást se hallgatnak róla a gyerekek. Miközben a hittan az iskolába való.
Jó magam nagyon messze járok már az agykontrolltól, de sokat köszönhetek neki.
Én sem ellene, sem mellette nem kampányolnék. Hagynám őket, hogy ők maguk döntsék el, mire tudják használni. Szerintem az egyik legjobb módszer a lazításhoz, a tanulási nehézségek leküzdéséhez. Bár ma már olyan, mint a Trabant a Bugatti mellett.
De amikor azt hallom, hogy veszélyes, meg az ördög műve, nemt tudom, sírjak-e vagy röhögjek.
Egyszerűen nem fér bele,hogy egy pedagógus ilyen témát “bevigyen az iskolába”.Ahogy politikai,vallási témát sem.Majd a gyerek otthon a családban találkozik vele,ha olyan a közege,vagy majd felfedezi magának.
Nem is értem,egyáltalán hogy engedhették egy ilyen előadás megtartását.
Ami átmegy hókuszpókuszba, az már nem agykontroll. Az, hogy az agy nem tud különbséget tenni a valós és az elképzelt események között, nem tézis, tudományosan bizonyított. Ezért is használja megannyi sportoló.
Jung is kutatta a tudatalattit, azt, hogy ha nem tanulod meg irányítani, akkor irányítja az életedet. Az agykontroll nem az egyetlen, de elég jó eszköz ehhez.
Lehet jól is használni, de sajnos van, hogy átlépnek egy határt, olyankor átmegy hókuszpókuszba és ott már nem lehet komolyan venni.
Én pl. azzal tanultam meg lecsendesíteni a tudatomat, ellazulni, könnyedén elaludni.
"ami kis érdeklődést és kétkedést eredményezett. :("
Több kérdést felvetett bennem a vallomás.
Kinek szervezted volna, diákoknak, tanároknak, a karbantartóknak?
Kiben fogalmazódott meg a kétkedés, benned, vagy a kollégákban?