Meggyes rácsos recept
40 perc
A Meggyes rácsos hozzávalói:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojásfehérje
2 teáskanál fahéj
1 marék dió
20 dkg magozott meggy
A Meggyes rácsos elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a sütőformát (vagy a tepsit) kibéleljük vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta. Egy kis adag tésztát félreteszünk a rácsozáshoz. Előmelegített sütőben megsütjük, közben megcsináljuk a tölteléket: felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, belekeverjük a fahéjat, darabos diót és a magozott meggyet. Amikor halványra sült a tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a tölteléket, végül berácsozzuk a maradék tésztával, és visszatesszük kb. 10 percre a sütőbe. Vigyázzunk nehogy megégjen a teteje (takarjuk le sütőpapírral az utolsó 10 percben).
Egy közepes 26 vagy 30 cm-es porcelán sütőformát használok,arra pont elég a tészta.
Akkor érdemes készíteni, ha van maradék tojásfehérjénk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2018. jún. 22. 10:01
A meggyes rácsos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.