Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meggy dzsem!? Segítesz nekem? fórum

Meggy dzsem!? Segítesz nekem? (beszélgetés)


2009. jún. 22. 07:30
A sima Koronás befőzőcukron rajta van a recept, nagyon egyszerű és isteni finom!
2009. jún. 22. 06:58

- 1 kg meggy,

- 30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint),

- 1 tasak zseléfix,

- befőttes üvegek.


A meggyet magozd ki, mosd meg, majd a felét elektromos mixelővel pürésítsd, és vegyítsd a maradék gyümölccsel! A cukrot - 2 evőkanál kivételével - add hozzá, és egy éjszakán át hagyd állni! A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral keverd el, és add hozzá a gyümölcshöz! Állandóan kevergetve forrald az egészet össze! Ezután vedd le a tűzről, és még 5 percig kevergetve az esetleg keletkezett habot kanalazd le a tetejéről! Rögtön töltsd az elkészült lekvárt befőttes üvegekbe! Celofánnal fedd le, és légmentesen zárd le!

28. Anyuci macuci (válaszként erre: 26. - Vereskati)
2009. jún. 22. 05:53
Én is jamfix-szel raktam el a meggyet. Isteni lett!!!!
2009. jún. 22. 05:38
2 kiló meggyet leszárazunk, megmosunk, kimagvalunk, majd szűrőkanálban 3-4 órát hagyjuk, hogy jól lecsöpögjön. Ezt a levet egy lábasban fölfogjuk, majd 1,5 kiló cukorral, 4-5 szegfűszeggel, 1 mokkáskanál őrölt fahéjjal szüntelenül keverve 20-25 percig főzzük. Ekkor a meggyet beleszórjuk, és további 30 percig forraljuk. A tűzről levéve langyosra hűtjük, még 1 deci rummal is összekeverhetjük, majd másnapig letakarva pihentetjük. Utána üvegekbe töltjük, lekötjük, és a forrástól számított 25 percig vízfürdőben gőzöljük, végül a vízben hagyjuk kihűlni.
2009. jún. 22. 05:20
Minden boltban kapható a 3:1-ben jamfix. rajta van a recept:) Nekem bevált:)
2009. jún. 22. 05:16
Meggy jam készitéséhez kérnék recepteket.
2009. jún. 14. 22:15

Ja még csak a receptekre nyamiztam:)

Arra csokitortás dologra :)))

Holnap jön a fözöcske, ma még csak leszáraztam, ma nem volt időm rá :)

23. era741211 (válaszként erre: 22. - Cfbf9bf4af)
2009. jún. 14. 21:56

Szia!


Ezek szerint sikerült??:)

Gratula!!!!::))

2009. jún. 14. 21:55
Nyami :)
21. Klimpírozi (válaszként erre: 8. - Era741211)
2009. jún. 14. 08:28
szerintem igen, majd megkérdem tőle, de valami isteni finom a szemes dzsemet elővenni, csokitorta alapját megkenni vele, palacsintába tölteni, ésatöbbi, olyan nyári illúziója van..
2009. jún. 14. 08:22
A nézz be cimű naplóm eltevésekről szól, még nincs minden benne, de folytatom.
19. 00346cf747 (válaszként erre: 16. - Cfbf9bf4af)
2009. jún. 13. 23:49
A kimért mennyiségű cukorral pont annyi levet ad, amennyi kell.
18. era741211 (válaszként erre: 16. - Cfbf9bf4af)
2009. jún. 13. 23:34

Én a befőttet befőtt tartósítóval csinálom,Kn.rr

Az utasításban mindent megtalálsz!

A gyümölcsöt nem kell főzni,csak amíg felforr,és már lehet is szedni az üvegbe!


Ügyes vagy....sikerülni fog!:)

2009. jún. 13. 23:13

Nakikám, de gyagya vagyok most tünt fel, hogy te vagy te!:)

Ezer éve nem láttalak, nagyon örülök, hogy itt vagy :)

2009. jún. 13. 23:06
És a befötthöz milyen levet készitsek és meddig fözzem?
2009. jún. 13. 23:05

Na még pont a dunsztról akartam kérdezni, de már erre is megkaptam a választ:)

Én eddig még csak szilva lekvárt tettem el( de nem azt a megáll a kanál benne fajátát, hanem higabbat) és eper dzsemmet.

Remélem ez is fincsi lesz, mert eddig elégedett volt a család:)

14. era741211 (válaszként erre: 13. - 00346cf747)
2009. jún. 13. 23:03
A befőttetek én is....de bevallom,ezt nem tettem dunsztba!:)
13. 00346cf747 (válaszként erre: 12. - Era741211)
2009. jún. 13. 22:57

Több kisebb üvegbe szoktam tölteni, így megbontás után rövid időn belül felfalhatja a család.

Timi, a főzési idő végén a dzsem teljesen folyékony, hűlés után dermed meg. A tasakon nem írja, de én általában minden befőttet, lekvárt dunsztba teszek, biztosan nem árt meg neki.

12. era741211 (válaszként erre: 11. - 00346cf747)
2009. jún. 13. 22:53
:)Akkor most már tényleg tuti,hogy jól csináltuk!:)
11. 00346cf747 (válaszként erre: 4. - Era741211)
2009. jún. 13. 22:49

Hoppá, most olvastam végig, ugyanezt megírtad. :)

Egyetértek!

10. 00346cf747 (válaszként erre: 1. - Cfbf9bf4af)
2009. jún. 13. 22:48

Szia Timi!

Én a Dr.O....r Dzsemfix Szuperjét szoktam használni, a 3:1-es-t. 3 rész gyümölcs, 1 rész cukor. Állítólag édesítőszerrel is készülhet, ezt még nem próbáltam. Azt viszont igen, hogy a rajta lévő ajánlás ellenére a gyümölcsöt (meggyet is) nem aprítottam össze, hanem teljes egészében, kimagozva, szemesen főztem fel. Külön tartósítószer nem kell bele.

2009. jún. 13. 22:41
Esetleg tudtok más ötleteket is amit meggyből készithetek? Szörpi vagy itóka? Esetleg befött?
8. era741211 (válaszként erre: 7. - Klimpírozi)
2009. jún. 13. 22:31

Szia!


Azért írtam úgy,hogy a kívánt sűrűségűre,mert van aki jobban szereti ha darabosabb!

De amúgy Anyukád is így készíti?

7. Klimpírozi (válaszként erre: 4. - Era741211)
2009. jún. 13. 22:26
az anyukám csak egy részét mixeli, a többség egészben marad, valami csoda...
6. era741211 (válaszként erre: 5. - Cfbf9bf4af)
2009. jún. 13. 22:21

Igen!Egészen nyugodtan merem ajánlani.....én már másodszor tettem el így!

Nagyon finom!És gyorsan megy!

Sok sikert hozzá!:)

2009. jún. 13. 22:16
Köszike! :) Jól hangzik, biztos fini!
2009. jún. 13. 22:11

Sziasztok!


Én már befőztem az idei adagomat!:)

Íme....ahogy én készítem!Nagyon finom,és egyszerű!


A leszedett meggyet kimagozni,feltenni főni,forrástól számítva kb 20-25 percet rotyogjon!

Majd botmixerrel átturmixolni,a kívánt sűrűségűre.

Én dzsemfixet használok a lekvárokhoz,ezt is azzal csináltam,az utasításban leírtak alapján.

(3:1-ben-hez:35 dgk cukor,és 1.2 kilónként 1 dzsemfix)

Isteni finom.....

Ha valami nem világos,írjatok....:)

2009. jún. 13. 22:08
hát nekem még kenyérsütöm sincs, de valoban hallottam már róla! Habár tesomnak van lehet elkéne kérni az övét:) csak egy jó kis recept kéne.
2. erika691230 (válaszként erre: 1. - Cfbf9bf4af)
2009. jún. 13. 22:06

Szia!

Hú,az nekem is jól jönne.Állítólag a kenyérsütőmmel lehet főzni dzsemet is,ki szeretném próbálni. :-)

2009. jún. 13. 21:58

Szeretnék finom meggy dzsemet vagy lekvárt készíteni, némi elképzelésem van, de szívesen venném a jól bevált és fincsi recepteket!

Nagyon fincsi meggyet szedtem ma :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook