Meggy dzsem!? Segítesz nekem? (beszélgetés)
- 1 kg meggy,
- 30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint),
- 1 tasak zseléfix,
- befőttes üvegek.
A meggyet magozd ki, mosd meg, majd a felét elektromos mixelővel pürésítsd, és vegyítsd a maradék gyümölccsel! A cukrot - 2 evőkanál kivételével - add hozzá, és egy éjszakán át hagyd állni! A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral keverd el, és add hozzá a gyümölcshöz! Állandóan kevergetve forrald az egészet össze! Ezután vedd le a tűzről, és még 5 percig kevergetve az esetleg keletkezett habot kanalazd le a tetejéről! Rögtön töltsd az elkészült lekvárt befőttes üvegekbe! Celofánnal fedd le, és légmentesen zárd le!
Ja még csak a receptekre nyamiztam:)
Arra csokitortás dologra :)))
Holnap jön a fözöcske, ma még csak leszáraztam, ma nem volt időm rá :)
Szia!
Ezek szerint sikerült??:)
Gratula!!!!::))
Én a befőttet befőtt tartósítóval csinálom,Kn.rr
Az utasításban mindent megtalálsz!
A gyümölcsöt nem kell főzni,csak amíg felforr,és már lehet is szedni az üvegbe!
Ügyes vagy....sikerülni fog!:)
Nakikám, de gyagya vagyok most tünt fel, hogy te vagy te!:)
Ezer éve nem láttalak, nagyon örülök, hogy itt vagy :)
Na még pont a dunsztról akartam kérdezni, de már erre is megkaptam a választ:)
Én eddig még csak szilva lekvárt tettem el( de nem azt a megáll a kanál benne fajátát, hanem higabbat) és eper dzsemmet.
Remélem ez is fincsi lesz, mert eddig elégedett volt a család:)
Több kisebb üvegbe szoktam tölteni, így megbontás után rövid időn belül felfalhatja a család.
Timi, a főzési idő végén a dzsem teljesen folyékony, hűlés után dermed meg. A tasakon nem írja, de én általában minden befőttet, lekvárt dunsztba teszek, biztosan nem árt meg neki.
Hoppá, most olvastam végig, ugyanezt megírtad. :)
Egyetértek!
Szia Timi!
Én a Dr.O....r Dzsemfix Szuperjét szoktam használni, a 3:1-es-t. 3 rész gyümölcs, 1 rész cukor. Állítólag édesítőszerrel is készülhet, ezt még nem próbáltam. Azt viszont igen, hogy a rajta lévő ajánlás ellenére a gyümölcsöt (meggyet is) nem aprítottam össze, hanem teljes egészében, kimagozva, szemesen főztem fel. Külön tartósítószer nem kell bele.
Szia!
Azért írtam úgy,hogy a kívánt sűrűségűre,mert van aki jobban szereti ha darabosabb!
De amúgy Anyukád is így készíti?
Igen!Egészen nyugodtan merem ajánlani.....én már másodszor tettem el így!
Nagyon finom!És gyorsan megy!
Sok sikert hozzá!:)
Sziasztok!
Én már befőztem az idei adagomat!:)
Íme....ahogy én készítem!Nagyon finom,és egyszerű!
A leszedett meggyet kimagozni,feltenni főni,forrástól számítva kb 20-25 percet rotyogjon!
Majd botmixerrel átturmixolni,a kívánt sűrűségűre.
Én dzsemfixet használok a lekvárokhoz,ezt is azzal csináltam,az utasításban leírtak alapján.
(3:1-ben-hez:35 dgk cukor,és 1.2 kilónként 1 dzsemfix)
Isteni finom.....
Ha valami nem világos,írjatok....:)
Szia!
Hú,az nekem is jól jönne.Állítólag a kenyérsütőmmel lehet főzni dzsemet is,ki szeretném próbálni. :-)
Szeretnék finom meggy dzsemet vagy lekvárt készíteni, némi elképzelésem van, de szívesen venném a jól bevált és fincsi recepteket!
Nagyon fincsi meggyet szedtem ma :)