Megéri védőnőnek tanulni? (tudásbázis)
Külföldön nincs védőnő, ez csak kicsi hazánk kiváltsága.Nekem is vannak Angliában volt csoporttársaim, akik idősek otthonában dolgoznak.
Tehát el tudsz helyezkedni kint, de nem mint védőnő.
Nekem is voltak olyan csopi társaim akikről azt mondtam, ha ő jönne hozzám be sem engedném:)))
Nem vagyunk egyformák.
Mi nem?Hogy nem születni kell rá?
Mondjuk én komolyan venném,nemcsak úgy most h legyek védőnő akkor.De még kérdezgetek,érdeklődök h tényleg ez e a nekem való szakma...
Szerintem nem!!
De,minden elismerésem az ővék....
Egy jótanács: csakis és kizárólag akkor menj védőnőnek, ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy ezt akarod csinálni és szívvel-lélekkel szeretnéd végezni a munkádat.
Én most vagyok másodéves védőnőhallgató a Semmelweis Egyetemen. Iszonyatosan kemény a suli.
Mert ugye egy védőnőnek mindenhez kell értenie egy kicsit(gyógyszertan, sebészet, ápolástan, gyermekgyógyászt, belgyógyászat, addiktológia, szülészet, pszichológia, szociológia, szociálpolitika...)
Azt gondolom, hogy ahhoz képest mennyit kell gürizni a diplomáért, és utána mekkora felelősség van a védőnőn, egyáltalán nincsenek megfizetve. Én sem a pénz miatt választottam ezt a hivatást, hanem mert mást el sem tudnék képzelni magamnak.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de szerintem erre születni kell :)
Van néhány csoporttársam, akik ha egyszer kikerülnek az iskolából, akkor várandósként nem szívesen találkoznék velük :S
Sok az egészségügyis az ismerettségi körömben. Az én bnőm is védőnő.A diplomás minimálbért keresi meg. 30 éve a pályán tevékenykedő kolléganői csupán 5-10 ezer forinttal visznek haza többet. 300.000 :))) Szerintem félrehallottatok valamit...vagy valami baromi jó helyen egyéni vállalkozó:) Még orvos ismrőseim sem keresnek ennyit!!!
Tehát anyagi alapon nem éri meg! Nagyon nem!
Fogalmam sincs. Én már rendes nem dipo-s minimálbérnek is örülnék, mert meló az sajna nincs. Lassan már kikötés lesz, hogy diplomások ne jelentkezzetek! Nem tudják a cégek megfizetni inkább mindenki a középfokú vgzettségüeket keresi, OKJ meg ilyenek. Sajnos itt felénk most ez a helyzet. Amihez nem feltétlen kell diploma azt rábízzák egy középfokúra mégha más is a szakmája. Jó nyilván a védőnővel nem ez a helyzet, de általánosságban most a spórolás miatt még jobban megnézik kit alkalmaznak. Szomorú. :S
Tanulok, hogy diplomás munkanélküli lehessek.
Azt szeretném megkérdezni, hogy jelenleg mennyi
a diplomás minimálbér? Jó lenne, ha a nettó összeget is leírná valaki.
Köszönöm szépen :)
Az egészségügyi szervezőin, ahol én most vagyok ott elég kemény matek van. Gondoltam is hogy váltani kéne mondjuk az ápolóira, mert a matek nekem sem erősségem.
Szerintem a diákhitelt semmiképp ne vedd fel, csak rosszul jársz vele. Eleget lehet olvasni a neten becsapott hallgatókról, akik 300 ezer forinttal kezdték és most 1,5 millió a tartozásuk. Az egyik osztálytársam is igy járt, ő 200 at vett fel és most 800 ezernél tart a kamatok miatt. Nagyon ki van találva, hogy Te semmiképp ne járjál jól. Én a helyedben nem venném fel, menj inkább államira ha lehetséges.
Szia
Köszönöm a választ.
Én szeretek az emberekkel foglalkozni azért szeretnék egészségügybe dolgozni nem a pénz miatt. Bár jó ha van pénz de az fontosabb hogy az ember szeresse amit csinál.
A kevés fizetés egyébként mennyi? Ezt csak azért kérdezem mert ahogy láttam elég sok a tandíj és azért fel kell venni mejd a diákhitelt ha oda jutok.
Melyik fősulin végeztél? Hol alacsonyabbak a ponthatárok álltalában?
Szia!
Én védőnő vagyok.Ha a pénzre gondolsz, hogy megéri- e akkor nem.Valaki írta, hogy 300 ezret keresünk.Neki üzenem, ha tudja ez hol van, akkor Azonnal szóljon, mert akkor odamegyek!!!
A diplomás minimálbér jár, kajajegy(4500)+van ahol az önkormányzat kifizeti a helyi buszbérletet.
De ha úgy érzed, hogy szeretnéd ezt csinálni, tudsz bánni az emberekkel akkor válaszd ezt a hivatást.
Nekem is voltak olyan évfolyamtársaim, akik ha hozzám jártak volna mint védőnők, akkor kiszaladtam volna a világból...
Sajnos nincs alkalmassági vizsga a fősuli előtt, pedig ezt nagyon be kellene vezetni.
Arra is gondolj, hogy a legtöbbször nem a kisbabákkal kell foglalkozni, hanem az anyákkal.Tehát, ha ez motivál, hogy de jó lesz "babázni" akkor ne ezt válaszd.
Ja és az is lehet, hogy nem körzetbe kerülsz, hanem iskolába.Az pedig egészen más feladat.Ugyanazt a képzést kapjuk, aztán bedobnak a mély vízbe, hogy akkor ez egy iskola, tessék egészségnevelő órákat tartani...
Állás biztos hogy van, mert sokan elhagyják a szakmát, elmennek inkább orvoslátogatónak, ahol lényegesen többet keresnek.
Ha tetszik ez a pálya akkor hívatásból kéne tanulni nem az anyagiak miatt.
Ha anyagiakra vágysz, tanulj mást.
És ha valaki elhívatottságból ezt a pályát választja, akkor
milyen iskolákat kell elvégeznie?
Hova veszik fel dolgozni amikor limitálva van mindenhol a létszám?
MEgérni biztos hogy nem éri meg, ha az anygiakra gondolsz.
Sőt: én a SOTE-ra járok és azt mondták, hogy el fogják venni a védőnőktől, a gondozást, mert nem csinálják valami jól.
Nálunk 1-szer volt kinn a védőnő, és semmit nem is készített fel se a szülésre, se a babával kapcsolatban.