Megéri-e kozmetikusnak tanulni? (beszélgetés)
Ha tényleg ez az álmod, és a mostani munkádban nincs örömöd, akkor szerintem nem kérdés.
Ha nagyon jól csinálod, akkor kialakul egy vendégköröd, nekem egy ismerősöm óvónő volt, de tetszett neki a műkörmösség, kitanulta, és először csak hobbiként, szabadidejében csinálta, de annyira jól csinálta, hogy egyre több vendége lett, most otthagyta az ovit, és körömszalont nyitott.
Kedves Orsolya egy időben elég sokáig talán még a mai napig keresnek fodrászt, kozmetikust, műkörömöst, ehhez tudni kell, hogy vállalkozás szinten lehet csak müködtetni. Elsősorban legyen ismeretség, állandó kuncsaftkör, mert enélkül ezek semmit sem érnek. Sok pénzt kell bele invesztálni mire talán megtérülnek a befektetett költségek.
Ehhez is szerencse kell. Mindenjót kíván neked Ágnes
Szia!
Én lassan 3 éve, hogy elkezdtem...nekem 2 év kellett, hogy beinduljon. 2 évig minuszos volt az egész, hát most ahhoz képest végülis nem panaszkodhatok, és eléggé javul a tendencia... Jó, valószínű milliomos nem leszel belőle, de ha elég kitartó vagy és tényleg van aki segít az első 1-2 évben, akkor szerintem meglehet élni belőle...
feketézni arra rámegy mindened csak 1 rosszakaród legyen!!!!!
Iszonyatos büntetéseket rónak ki ,ha igy kezdessz bele akkor neki se kezdj!!!!!
Alkalmazottként nem tudsz dolgozni mert szinte 0 a lehetőség,Vállalkozóként meg nem éri meg:(
A Kozmetikusok klubjaban latom, hogy mindenki kuszkodik. Eddig senki sem irta meg, hogy jajj de jol megy az uzlet. Vannak jobb idoszakok es vannak rosszabbak. Akkor is fizetni kell, ha nincs vendeg...
Alkalmazottkent szinte lehetetlen elhelyezkedni, max. minimalberesen, azt is csak a nagyobb varosokban, vallalkozokent pedig az elso ev nagyon nehez anyagilag, ramegy az embernek ingje-gatyaja...
13 éve vagyok kozmetikus és ,nem nem éri meg a mai világban nem ez lenne az amit választani kellene,imádom de mint ahogy a kolléganők mondják gazdagság kell lassan hozzá ,mert nagyon drága szakma és a vendégek meg egyre csak fogynak a válság miatt,mivel ez az utolsó amire költenek:(
Ettől függetlenül imádom a szakmámat..
Igen, erre is kell kalkulálni.
Ezért irtam, ha van pénze...
Hát ez nem feltétlenül van igy azért. A jó szakembert mindenhol megbecsülik!
Ha van kezdőtőkéje, és a szakma megszerzése után tud várni a vendégekre, akkor mindenképpen megéri váltani.
Ez nem igaz!
Lassan egy jó szakma többet ér, mint egy diploma....sajnos.
Miért ne érné meg?
Csillagászati árak vannak és soha 1 db számlát nem kaptam még.
Sajnos nem eri meg, csak ahogyan Katka mondja, ha van olyan, aki finanszirozza, vagy esetleg ha vannak kapcsolataid, hogy jo helyre kerulj beosztottkent, ahol nem minimalbert kapsz.
En 5 evig csinaltam es csak egyszer tudtam kivenni 90 ezret, ez volt a legtobb, vallalkozokent.
Szerintem fodraszkent jobban jar az ember, bar en nem szivesen valtanek ra.
Ha van egy nagyon gazdag férjed, akkor megéri.
Tényleg nagyon telített, és minden ami kell hozzá, nagyon drága.
Már másfél éve csinálom és még mindig nincs annyi vendégem, hogy legyen hasznom...
Sziasztok!
Nagyon szeretném kitanulni a szakmát,mert tudom és érzem,hogy ebben jó lennék és nagyon érdekel. Viszont telített a szakma,pedig nincs annál jobb érzés,ha valaki szereti a munkáját. Mi a véleményetek?