Megéri becsületesnek lenni? (beszélgetés)
Na újabb est történt , hó eléjén első héten odadata a gyerekeket a fiamnak ....láthatás jelszóval . De a következő héten a sogóra szülinapja volt és neki a névnapja ... elhozta a gyerekeket a fiamnak ,hogy vigyázzon rájuk ,mert nem akarja a családi összejövetelre elvinni őket . Ő azonnal megváltoztatta a láthatást .Majd a következő héten ne gyere ,csak 3 hét múlva . Biztosan sokat ettek volna a gyerekek :)))
Ugyan akkor egy pasinak ,azt írta , sajnos a gyermekei nem lehettek ott ,mert apás hétvége volt :))) kétszer egymás után :)))))
Persze ,hogy dolgozik.Igen volt hol laknia , elöször ( Féltestvérek minddel ) a hugánál 2 hétig ,utána az alkoholista mostoha apjánál 3 hónapig , utána a másik hugánál 3 hónapig , aztán albérletbe . Most vett házat , de ez is lehet még albérlet az mindig ,mert én nem láttam a papírokat sem . Az nem jelenti azt ,hogy rossz szülő a hívatalok szerint .
Az iskolába bementünk és a családsegítő azt mondta a fiamnak,hogy segítsen anyukának ,mert nagy anyagi gondokkal küzd ,vagyis nekem is mondta ,megmondtam , én tolvajt elvből nem támogatok, és ott is hagytam .
A fiamat próbálta meggyőzni , az is megmondta amit vele tett , nem segít rajta vagyis nem tud ,de ha tudna sem segítene .
Én is szivesen meghallgatnám a volt exet.
Komolyan, ettől a falnak tudnék menni. "nehogy törést okozzon a gyereknek" Régen a gyerekeknek sokkal több mindent ki kellett birni. Manapság úgy bánunk velük, mintha himestojások lennének.
Ezen is túl kellene lépnie a fiadnak, ha fontosak a gyerekei. Ha a gyerekek azt látják, hogy csak az annyuk harcol értük, akkor azt fogják hinni, hogy az apjuk nem szereti őket.
Ha elismerte és van jegyzőkönyv, akkor nem is értem a fiad mitől tart? Válóper volt már? Ott be lehet mutatni ezt a jegyzőkönyvet is nem?
Nekem van egy barátom, aki annak ellenére megkapta a lányát, hogy férfi! Nem automatikus, hogy az anyánál helyezzék el a gyereket. Főleg úgy, hogy köztudott, hogy milyen. Nem csak azt nézik, hogy nem iszik, nem fogyaszt kábitószert. Mást is figyelembe vesznek! Hol laknak? Mármint az anya és a gyerekek? Dolgozik a nő? Az egy dolog, hogy tiszta a ruhájuk.
És valóban, jó lenne hallani a másik oldalt is.
Az a baj ,hogy a gyerekeket nézi ,nagyon szereti őket ,attól is fél ,hogy nagy tőrést okoz nekik .De ezért én vagyok a felelős , mindig azt mondtam neki ,ha megdobnak kővel ,akkor kenyérrel dobjad vissza , ne okozz másnak fájdalmat soha . Igazad van nem akarom ,hogy a fiam olyan legyen,mint az exe . Ez csak egy rossz gondolat volt tőlem . Ahoz ,hogy olyannak neveljem ,nekem is újra kellene születnem .
Hiszen a mostani párjának a szülei is nagyon szeretik a fiamat ,igy ilyennek amilyen ,pedig mindent tudnak a sok tartozást is ,azt is hogy a gyermekük is azt fizeti .Soha megnem bántanák miatta .Annak ellenére ,hogy a párjának nincs gyermeke ,imádja az unokáimat . Ha valakit tisztelek az Ő . Mert a bajban is a fiam mellett van és kitart mellette . A gyerekek is nagyon szeretik ,hiába tiltja tőlük az édesanyjuk ,annál erősebb kapocs alakul ki köztük.
Én bizom az igazságszolgáltatásban . És Istenben is .
Miért zavaros ??? Elvitt mindent a nő amit tudott.Utána zsarólta ... ja egy két hamis tanúval igazolni is tudta volna ,de ezt sikerült felvenni .Ja igen Polgári pert lehet indítani ,tudod mennyi idő és lekell tenni 10 % -ot .Te azt csak gondolod ,hogy nem lehet valakit börtönbe juttatni ,akkor is ha nem követett el semmit . Nem is olyan egyszerű ,ha valaki leveszi a bankszámláról a pénzt! Még neked a károsultnak kell éveket várni és pereskedni miatta . Komolyan a legszivesebben közzé tenném a rendőrségi jegyzőkönyvet . Még a rendőrnő is kiakadt és azt mondta nagyon hosszú lesz az eljárás ,mert ez a nő a volt férjével fizettet meg mindent amit elvitt . Jó kérdés miért ő neveli a gyerekeket ? nem iszik ,nem kábitózik ,a gyerekek tisztán járnak .Láttál te olyan gyáműgyet aki ebben az esetben elvenné a gyerekeket ??? megsem szabad kisérelni ,mert még te leszel a hibás .Az ,hogy a volt férjét zsarólta és lenyúlta teljesen ,az egy dolog azt mondta a gyáműgyes . Könnyen bizonyítható az anya életmódja ? Ja igen ,mikor bezárta őket még a pedagógus is azt mondta Istenem dolga volt!Amikor bulizni volt a féltestvére akivel bulizott az vigyázott a gyerekekre .Mikor a gyerek panaszkodott a pedagógusnak ,hogy nem kap enni ha éhes ,azt mondta ,éhesek vagyunk enni akarunk ezt mondja az anyjának .Besem tudod bizonyítani ha nincs élelem ,mert a gyáműgy kiértesíti ,hogy mikor mennek ,igy teletudja vásárolni a hűtőt .
Az én lekiismeretem tiszta ,nem károsítottam meg soha senkit az életben .A fiamat is munkára és becsületre neveltem .Okoztam kárt másnak ,nem tudatosan ,de rendeztem is vele . Pedig nem két fillér kárt okoztam pusztán véletlenül . a becsületem azt diktálta ,ezt én tettem kikell fizetnem .
A végén már engem próbált meg zsarólni ,ez nem jött be .. feljelentett ahol tudott , az sem jött be .Börtönbe juttatni ,oly könnyű valakit ,egy -két hamis tanú ,valakivel behúzatsz magadnak és már is ügy van . Ezt eljátszotta ,csakhogy velem ,hogy én bántom .... csahogy akkora h.volt telefonált nekem aki 120 Km voltam ,hogy ezt fogja mondani mindenkinek . na mondtam ehez kell aztán igen magas intelligencia 6 órakor 120 Km voltam és 6,15 kor már telefonált ée felvettem a telefont ,sőt a beszélgetést is . annyira mondtam nem megy jól ,hogy saját repülöm legyen leszállópályával . 10 hamis tanúval akarta igazolni ,mondtam a törvény a hamis tanúzást is bünteti . Igy megúsztam ,hogy feljeletsen megint :) A fiamat könnyen zsarólta a gyerekekkel . Nálam nem jött be !
Tökéletesen igazad van .Ha nem sértenék levéltitkot szivesen feltenném amit írt nekem ,és a hangfelvételeket is .De nem a fiam az egyetlen akivel ezt tette .. Ami engem vigasztal , a lenyúlt pénzekkel sem viszi semmire ..mert tartozás tartozás hátán van neki.A családsegítő szerint, nem tud elszakadni a fiamtól .
Én örülnék neki ha itt nyíltan kiállna és előadná az ő verzióját .Mert szeretem ,ha valaki becsülettel kiáll a saját igazáért .
Vannak gátlástalan emberek a földön voltak és lesznek is...olyanok akik keresztülgázolnak mindenkin,de becsületesnek lenni és annak is maradni???
Mindenkinek a saját lelkével kell elszámolnia.
Becsületességből ,tisztességből megélni nem lehet,de minden éjjel nyugodt lélekkel hajthatja le a becsületes ember a fejét,mert semmije a világon nincsen az embernek a becsületén kívűl!!
Ha mindenki ennek tükrében nevelné a gyerekeit,nem volnának olyan emberek ,mint a menyed is....
De az általad leírtak csupán az egyik oldal verziója....a tisztánlátáshoz mind a két fél szemszögéből látnunk kellene a dolgokat,hogy mi volt a motíváció,mi miért történt.
Határozottan állítom hogy igen!!!!
Mind anyagilag,mind erkölcsileg.
erkölcsileg?
anyagilag?