Megbocsátanád, ha a párod megcsalna téged? (beszélgetős fórum)
Akkor nyilván nem bánta meg igazán. Ez belső dolog, mármint a megbánás.
Persze nem lehet tudni, hogy valaki csak mondja, megjátssza, mert elvárás, vagy valóban mélyen átérzi-e a megbánást.
Gondolom ilyen esetben végleg eljátszotta a becsületét.
;)
Én pl. amikor megcsaltam a párom, egy bazi rendes, szeretetre méltó fickót, nem őt meg a körülményeket hibáztattam. Az hogy megromlott valami a kapcsolatunkban, az egy dolog. Az meg egy másik dolog volt hogy félrementem. Bűntudatom van a mai napig, pedig nem most volt. Jó, nem forgolódok álmatlanul, de nem vagyok rá büszke. Szóval eszembe nem jutna a másikat hibáztatni érte...
Azért ha valaki ittasan úgy érzi, hogy más lyukba is belógatná/mással is megvakartatná, akkor komolyan el kell gondolkodnia azon, hogy mégis neki való-e a monogámia. Vagy más okok is vannak a háttérben.
Ha szeretem a párom és monogám is vagyok, akkor megihatok egy liter abszintot is, mégsem akarom más dárdájának a hegyét.
Ivott + a lehetőség. Alkalom szüli a tolvajt.
Nagyobb gáz ha komolyabb oka van rá.
Még nem csaltak meg soha. Előttem írta valaki, hogy amíg nem vagyunk benne, nem tudhatjuk.
Mindezek ellenére én azt gondolom, hogy mindenképpen szeretném tudni az okát és a miértjét. Arra is kíváncsi lennék mennyire akarná elnyerni a bocsánatom és látnék-e rajta valódi megbánást. Valamint az is perdöntő lenne, hogy az én érzelmeim mennyire változtak meg iránta. De mivel ismerve magamat rögtön kiábrándulnék belőle és hatalmas csalódás lenne, biztos megváltozna alapjaiban az életünk.
Ha nem kifelé bánja meg, akkor szerintem igen, jár. Persze vannak dolgok, amiket ember nem képes megbocsátani.
(Nem volt egy hülye ötlet annak idején a száműzetés...)
További ajánlott fórumok:
- Téged csalt már meg a párod?
- Hogy szólít téged a párod?
- Mi volt eddig a legdurvább, legnehezebben megbocsátható mondata/tette a (volt) párodnak?
- Ha a párod kimegy szórakozni a városba a barátaival, és azok viszik a barátnőjüket de ő téged nem hívna. Mit éreznél?
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Mi volt a párod legnagyobb bűne, amit megbocsátottál neki?