Megbántottam - Mit tegyek? (beszélgetés)
Ha ezt a férjem mondaná nekem, tudnám hogy baj van, rá nem jellemző ez a stílus. És nem is fogadnám el.
De van kolléganőm, aki akinek a világ legtermészetesebb dolga, hogy dugnak, k.rnak, reszelnek.
Ezen szerintem kár vitázni.
Vissza kellene térni az eredeti témára nem?
Aki akar az meg nyisson füves oldalt :)
Például elég idegesítő mikor valakinek koffein elvonási tünetei vannak. Széthasad a feje, ettől persze ingerült, azért is feszült mert a megszokott rutinból nehéz kilépni, +írtó álmos, dekoncentrált... Biztos nagyon kellemes, ahogyan az addig kedves, okos kávévedelő barátod egyszercsak bunkó lesz, minden miatt veszekszik, ki se akar kelni az ágyból, és képtelen teljesíteni!
És ez most csak a legkisebb példa a világ ma már leghétköznapibb drogjával. Ezzel csak azt akartam bemutatni, hogy még ettől is kifordul magából az ember, nem kell hozzá illegális fű.
szerintem is felhaborito, hogy egyesek kepesek akar az alapjan is megitelni valamit, hogy legalis vagy illegalis :) mintha barmit is jelentene, hogy buntetheto-e vagy sem, csapjunk bele a lecsoba :) a bago es a pia legalis, megis sokan vannak, akik eleve nem valasztanak dohanyzo part maguknak, vagy elhagyjak az alkoholista parjukat. ez is felhaborito
jelen tortenetben a fuves cigi a legkevesebb :)
de nem érted amit ezelőtt írtam?
Minden azon múlik mennyire gyenge vagy erős, stabil az ember. megint csak azt tudom mondani, hogy van külnbség a fű elvonása és a nikotin, vagy az alkohol elvonása között. Hétköznapi drogokhoz hasonlítva, a fű alatt a kávéfüggőség áll, fölötte a dohányzás és az alkoholizmus. Az alkholizmus fölé pedig már csak az ópiátok érnek fel.
Kit érdekel hogy hogyan viselkednek? Persze, hogy behlyülnek, hiszen megszoktak valamit amit elvesznek tőlük. Ez természetes és nyilván kínos is. De azért nem nevezném súlyos kórnak. És hidd el, nagyon-nagyon sok ember az alapáján ítél meg valamit, hogy illegális vagy legális. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy mi drog, és mi kábítószer. A nikotin a világ egyik legerősebb idegmérge. Nem kábít, de erős drog. A fű kábító hatású, de enyhébb kategória mint sok más. Magyarán: attól, hogy valami kábít még nem feltétlenül erős szer, és ez fordítva is igaz, lehet valami nagyon erős szer tudatmódosító hatás nélkül.
Tudod,hogy hogyan viselkednek?Te füvezel,vagy van valaki a hozzád tartózóid közül aki igen?
Ki a fenét érdekel,h "illegális"???
De amikor leakarnak szokni és nem megy,amikor elmebetegmódjára viselkednek...ha majd megtapasztalod másként vélekedsz.
Csak azért ítélitek el ennyire mert "illegális"...
De tényleg nevetséges már, hogy ilyenekért hagynak el embereket az állítólagos "szeretteik".
Ha egyszer elkezdi az ember, nincs megállás. Nehogy már én egyezkedjek "füvessel" hogy mérsékelje. :):).
Lehet hogy csak kifogás a fű. De ha nekem nem tetszik hogy a párom ilyen cuccokal él, akkor lépek.Döntse el mind két fél, mi kell neki. :)
Hát inkább szívnék füvet 2 naponta, mint cigarettát, amit sokan a kokainnal hasonlítanak össze. A marihuanát meg egy két helyen legalizálták, és orvosilag elismert hatásai is vannak. Persze itt is meg kell tartani a mértéket mint minden másnál, csak elég urálatos mikor a sok 30-on felüli nő/férfi a marihuana fogyasztáson drámázik. Persze, 12 évesen én is azt hittem a fű, a kokain, az lsd, és minden egy szinten van. Az, hogy egyesek a fű hatására hamarosan elkezdenek keményebb drogokat fogyasztani emberi gyengeség mércéje. Általában a díler vagy a haverok kezdik ajánlgatni a keményebb cuccot, és egy kevésbé erős ember aki még mondjuk szereti habzsolni az élvezeteket is könnyen megtörik. És persze van a másik kategória, az érzelmileg hevesek, akik annyira szeretik az élvezetet érzését, hogy rajongani kezdenek a fűért, majd még jobbat, újabbat akarnak kipróbálni.
De ha mondjuk egy ember aki stabilabb és érettebb rutinból elszív néha-néha az nem gáz. Nem a totális eltiltás stratégiáját kéne alkalmazni, (azt meg kifejezetten nevetségesnek tartom, hogy valaki füves cigi miatt szakítson a párjával) hanem odafigyelni a társunkra, és mértékletességben megyegyezni.
Én mondjuk egyiknek sem örülnék. A párom néha elszívott egy-egy szál cigit, de nekem hányingerem van a szagától is. Hál' Istennek már annyit sem szív évek óta.
Ha meg füvezne fel is út le is út... :) Én valahogy nem tudom tolerálni. Hiába, hogy más nagyobb függőséget okoz, és károsabb a környezetére is mástól (alkohol-agresszívabb természet esetenként).
További ajánlott fórumok:
- Dühöngők, megbántottak, kötekedők ide!
- Mi az a legcsúnyább, legdurvább dolog, amivel a párod megbántott?
- Mivel engesztelnéd ki a durván megbántott férjedet, barátodat,?
- Ma nagyon megbántottam a párom...mit tegyek?
- Bocsánatot kell-e kérni, egy baráttól, akit megbántottál, mert szerinted csúnyán viselkedett veled?
- Egy éve nagyon megbántott valaki, mai napig ebbe vagyok belebetegedve. Mit tegyek?