Megadtam valakinek a bankszámla számom, visszaélhet vele? (tudásbázis)
Ugye nem adtál ilyen adatokat meg?
Nyugtass meg, hogy nem tetted!
természetesen nem csak amit írtam, nevem az hogy milyen bank meg a számla szám ennyi :) azért nem vagyok ennyire hülye de emiatt kicsit pánikoltam de eszembe jutott más munkáltatók is elkérik hisz hogy utalnának fizetést nem? a haverom ijeszett be igazán.
Igen, ahogy a többiek már írták, azzal, hogy tudja, hogy hol vezeted a számládat, tudja a nevedet és a számlaszámodat, semmit nem tud kezdeni.
A haverod hazudott, vagy ő más adatokat adott meg.
Mivel nem adtad meg a netbank azonosítódat és jelszavadat, vagy a kártyaszámodat, pin kódodat, cvc kódódat, ezért nem tud semmit tenni.
Ugye nem adtál ilyen adatokat meg?
Nyugtass meg, hogy nem tetted!
Ha nem akarod elmondani, de mégis kiadtál ilyen adatokat, amiket felsoroltam, akkor most hívd fel a bankodat és mond el neki, hogy mit tettél és akkor letiltják a kártyádat, stb. éjjel és nappal lehet őket hívni!
De ha ki is adtad, akkor sincs még semmi veszve, hiszen a mobilodra megy az ellenőrző kód. A mobilod nálad van ugye?
Na, ne izgulj!
Munkáltatók a kilépett kollégáknak is akkor szoktak utalni amikor a többieknek megy a fizetés vagy x napokon. Kérdezz rá nyugodtan.
köszi, így kicsit megnyugodtam :)
elengedtem és majd ha jön örülök azért még se dolgoztam ingyen :D
Így biztosan nem vettek el senkitől pénzt, hacsak nem behajtó cég volt, akinek megadta a haverod.
A 2 napért kaphatsz azért még pénzt, esetleg rá írhatnál, hogy várod a ledolgozott két napért a fizettséget, hiszen azért adtad meg a számlaszámot, hogy menjen gördülékenyen.
Lehet, hogy le kell könyvelnie, stb...Vagy elengeded és ha érkezik, akkor meglepi.
Köszi a válaszokat! :)
csak haverom mesélte hogy tőle így nyúltak le de mondta nem kellett ehhez jelszó...
(a 2 napért gondolom nem látom a fizetésem igaz?, valamennyi ideje csak lett volna egész nap )
Semmi gond!
Életünk során nagyon sok helyre megadjuk a bankszámla számunkat.
Maximum utalni tudnak rá, de a mai két lépcsős azonosítással levenni nem!
Ne pánikolj!
Van itt bankos tag, majd elmondja talán szaknyelven is...
Nyugi
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Melyik banknál van a bankszámlád?
- A bankszámla számom azon a kis kártyán van feltüntetve?
- A MÁK-nál személyesen be tudom jelenteni, hogy megváltozott a bankszámlaszámom vagy mindenképp kell levelet írni nekik?