Meg lehet fosztani egy kereszt anyát a kereszt anyaságtól? (tudásbázis)
Mert nem tudták, hogy meg vagy-e keresztelve?
Mert feltételesen lehetséges, de csak akkor ha nem ismert a szentség kiszolgáltatása. Ekkor a keresztelés szövege így szól: "annyiben nem vagy megkeresztelve, akkor én megkeresztellek téged az Atya..... stb. (Így tanultuk.)
Nem!! A keresztelési adatok utólagos módosítására nincs lehetőség!
Szintén hitoktató...
Szia újra keresztelni nem lehet mert keresztelni valakit csak egy életben egyszer lehet
Egy hitoktató
nálunk én vagyok a szenvedő alany, anyu annak idején rossz emberkét választott
amíg fel nem nőttem nem is tudtam hogy létezik, aztán egy nap megkeresett, hogy beszéljünk...
szép lakás, tea süti minden a fogadtatás mennybe emelt, azt hittem végre megismerkedhetek a keresztanyámmal és mostantól nekem is lesz...
El is kezdtünk beszélgetni, megkérdezte hogy van anyu (legjobb barátnők voltak)hogy tudott 3gyereket nevelni, mi van velem, iskola, barát stb...
Aztán miután kellemesen elbeszélgettünk rátért ara hogy miért hívott meg, Ő nem érzi úgy hogy keresztanya és nem is akar az lenni, anyának is befuccsolt, de ha esetleg majd nekem születik gyerekem annak szívesen lenne a keresztanyja!
Sírva mentem haza 45km buszok, stb nem is érdekelt ki lát és ki nem, anyu lejött elém a megállóba és sírtam hogy lehetett ilyen, pedig nem kértem tőlle se pénzt se semmit, csak annyit hogy ismerjük meg egymást!
akkor anya mondta majd ő lesz nekem a keresztanyám az anyám meg akinek akarom, ne sírjak miatta, és ne haragudjak hogy rosszul választott
Tanulság: akár hiszitek akár nem a gyerek szemszögéből van súlya annak hogy milyen a kereszt szülője, és még felnőttként is tud fájdalmat okozni! nagyon megfontoltan kell választani, mert vissza mondani nem lehet
Jahh ezt is az ex keresztanyám mondta, mivel a pappal kefél megkérdezte útközbe hogy lehet e érvényteleníteni, de nem
:S mindenre gondolt!
Az én szemembe van, bár nem vagyok templomba járó, de hiszek...
Én megtanultam gyerek koromba, és apámnak köszönhetem a hitem...
de nem örülnék ha a gyerekem a keresztannyának köszönné, inkább én vettem át ezt a feladatot...
De pont az a lényeg hogy meg van keresztelve,de nem akarjuk hogy tovább ez a nő legyen a kereszt anya!
Akkor inkább ne legyen!
További ajánlott fórumok:
- Keresztnevek szóláncban /akár becézett alakban is, bármilyen külföldi keresztnév is lehet/
- Keressünk olyan szavakat, kifejezéseket, amiben női és férfi keresztnevek is megtalálható/Lehet külföldi is/
- Hogyan lehet lemondani a keresztszülőségről?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Létezik olyan, hogy interneten keresztül le lehet hallgatni valaki beszélgetését?
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?