Még csak december vége van, de már több fórum indult a fizetésekről (beszélgetés)
Gondolod én a 70 év alatt nem voltam beteg? nem tudom milyen költségei vannak? Tudom én, nem csak a nátháét.
Mindenki úgy osztja be, ahogy tudja. Sokaknak van mit aprítani a tejbe, de elszórják ünnepre, aztán rinyálnak hogy nincs miből fűteni. Szóval ahányan vagyunk,. annyi félék. Van aki a kicsiből is tesz félre, van aki a többől se.
Van akinek nincs fèlretett pènze.
Egy felnőttet otthon ápoló ember annyit kap,hogy az siralmas. 40-80 ezer forint. Ennyit kapnak azèrt mert az idős beteg hozzátartozóját ápolja. Ez nem jelképes összeg?
Aztán ezek az èvek a nyugdíjba sem számìtanak. Aki egyszer elmegy ápolásira fejbe is lőheti magát...
Vészhelyzet esetben kénytelen az ember költeni, de egy ünnep meg sem közelíti a muszájt.
Tartalékom van annyi amihez vészhelyzetben nyúlhatok, összeraktam már a hamvasztásomra valót is. De a költekezésem megfontolt és ésszerű. Másként a jelképes összegű nyugdíjamból hogyan vehetném meg akár az új hűtőt vagy mosógépet ha kell?
Én is ritkán főzök. Most sem volt ünnepi ebéd mert... le se írom mit kívántam és csak az volt, sütike meg azért nem volt mert így is nehezen megy le amiről örömmel lemondanék.
Ha fiam itthon van, ő se süteményes. Olyan édességet készítek amiből keveset is lehet, vagy fagyasztható.
Igen azt értettem,hogy te is így vagy.
Viszont azt is hogy te beosztod.
Így nem jött át ,miért is a mások helyzetén való elmélkedés.
Vagy a zsebükben kutakodás.
Az a baj,hogy akik már megkapták a januárit is az eleve alamizsna.
Egy hónapra is nehèz beosztani,nem kettőre.
Akik pedig nem tudnak bánni a pènzzel azok nagy bajban lesznek ismèt.
Mama bankról nem beszélve....
Velük mi lesz ha elmegy a szülő?
Lesz egy jó hetük!!
Mindegy mennyit örökölnek. Egy hèt alatt el fogják költeni.
És most te is nyitottál egy sokadikat. Meg ezt már egyszer vallomásba is kiírtad, igen, nagyon ügyes vagy, hogy beosztod a pénzt, de ez a "minekmentoda" nem hiszem hogy bárkinek segít...
Aki nincs ilyen helyzetben, az szerintem örüljön neki, hogy van annyira ügyes, intelligens, szerencsés vagy bármi ami ahhoz kellett hogy elérjen egy anyagi biztonságot. Attól hogy szapuljuk azt, aki rosszabb helyzetben van, neki nem lesz jobb, viszont aki a szapulást csinálja, azt nagyon nem jó színben tünteti fel szerintem.
Sokan végképp nem gondolnak a jövőre.
Már írtam itt a fórumon arról a 46 év körüli nőről aki a most 80 éves anyjának a nyugdíjából él. Egyszer megkérdeztem tőle miből fogsz élni ha anyukád nem lesz és nem jön a nyugdíj? Felcsattanva sértetten azt mondta nekem, hogy ne temessem az anyát!
További ajánlott fórumok:
- A fizetések - a mai világban.Mire elég?
- Átlag fizetések és juttatások
- Bankkártyás fizetéseket mikor, hogyan számolják el a boltok?
- Jogilag lehetséges, hogy ha egy cég rosszul áll anyagilag, akkor a vezetőség minimálbérre csökkenti a fizetéseket?
- Tudja valaki hogy mennyivel nőnek meg most az augusztusi fizetések, az alacsonyabb adó miatt?
- Mi a decemberi vasutas fizetésekben a szociális segély?