Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Még csak december vége van, de már több fórum indult a fizetésekről fórum

Még csak december vége van, de már több fórum indult a fizetésekről (beszélgetés)

25. 55Judit (válaszként erre: 24. - _Berry_)
tegnap 19:13
oké, értelek. :)
24. _Berry_ (válaszként erre: 22. - 55Judit)
tegnap 19:04
Nem írtam, hogy nem tudod, arra válaszoltam, hogy azért, mert neked nincs extra kiadásod, még valakinek lehet egy ilyen jellegű kiadása.
23. Myra
tegnap 19:02
Hát abból élünk.
22. 55Judit (válaszként erre: 19. - _Berry_)
tegnap 18:40

Gondolod én a 70 év alatt nem voltam beteg? nem tudom milyen költségei vannak? Tudom én, nem csak a nátháét.

Mindenki úgy osztja be, ahogy tudja. Sokaknak van mit aprítani a tejbe, de elszórják ünnepre, aztán rinyálnak hogy nincs miből fűteni. Szóval ahányan vagyunk,. annyi félék. Van aki a kicsiből is tesz félre, van aki a többől se.

21. 55Judit (válaszként erre: 20. - Ghost👻)
tegnap 18:37
Tudom hogy sokaknak nincs, és voltam ápolásin, apukámat gondoztam el. Sőt rákos is voltam kétszer, amiért nem tudtam éveken át munkát vállalni, ezért kevés a nyugdíjam. Ez a bünti. :)
20. Ghost👻 (válaszként erre: 18. - 55Judit)
tegnap 18:34

Van akinek nincs fèlretett pènze.

Egy felnőttet otthon ápoló ember annyit kap,hogy az siralmas. 40-80 ezer forint. Ennyit kapnak azèrt mert az idős beteg hozzátartozóját ápolja. Ez nem jelképes összeg?

Aztán ezek az èvek a nyugdíjba sem számìtanak. Aki egyszer elmegy ápolásira fejbe is lőheti magát...

19. _Berry_ (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 18:32
Sajnos extra kiadás lehet a betegség is. Most, hogy több légúti megbetegedés van, meg a decembert a tömeg jellemzi, úgy szeretnek az emberek beleköhögni, tüsszenteni a levegőbe, hogy aki elkapja, egy kis gyógyszer, torok cukorka, valódi minőségi méz és már el is repül 10 ezer forint.
18. 55Judit (válaszként erre: 15. - Ghost👻)
tegnap 18:29

Vészhelyzet esetben kénytelen az ember költeni, de egy ünnep meg sem közelíti a muszájt.

Tartalékom van annyi amihez vészhelyzetben nyúlhatok, összeraktam már a hamvasztásomra valót is. De a költekezésem megfontolt és ésszerű. Másként a jelképes összegű nyugdíjamból hogyan vehetném meg akár az új hűtőt vagy mosógépet ha kell?

17. 55Judit (válaszként erre: 14. - Globus)
tegnap 18:24

Én is ritkán főzök. Most sem volt ünnepi ebéd mert... le se írom mit kívántam és csak az volt, sütike meg azért nem volt mert így is nehezen megy le amiről örömmel lemondanék.

Ha fiam itthon van, ő se süteményes. Olyan édességet készítek amiből keveset is lehet, vagy fagyasztható.

16. Myra (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 18:24
Ugyan ebben a cipőben járok
15. Ghost👻 (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 18:21
Szerencsèd van. Ha tönkrement volna a hűtőd vagy a mosógèped akkor lett volna.
14. globus (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 18:15
Hát ha egyedül lennék, még a tűzhelyt se gyújtottam volna meg.
13. 55Judit (válaszként erre: 10. - Globus)
tegnap 18:08
Nekem nincs extra kiadásom. Mindig nagyon meg kell gondolnom mit veszek. Akár ünnep akár nem. Itt nincs ünnepi költekezés, mert aztán jön a pofára esés.
12. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 18:06
Ez így általánosítás. Nem biztos, hogy mindenki, aki előbb megkapta a pénzt, az ünnepekre szórta el. Lehet pl., hogy váratlan kiadásra, vagy éppen egy korábbi váratlan kiadás miatt csoportosította át a pénzt. Lehet, hogy elmaradt a számláival... és még 100 ok létezhet. Esetlegesen rendezni korábbi dolgokat és összehúznia magát a következő hónapra még mindig jobb, mint amikor Black Friday meg karácsonyi ajándék miatt vesznek fel hitelt (és nem 0% kamatra) az emberek. Na az az igazi felelőtlenség, azokat az embereket nem is tudom sajnálni, ha emiatt aztán nehézségeik lesznek.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Libikóka)
tegnap 17:47
Dehogy kutakodok én csak közvetlen környezetbe azt látom,hogy most mindent is januárba meg csak néznek a fejükből és itt nem a hoxásokra gondolok.sajnos én ezt tapasztalom,ezért mertem bátorkodni a kérdéssel
10. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:43
Mindenkinek extra kiadásai vannak így ünnep körül. Nem kell azt szórni, elfolyik magától.
9. libikóka (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:41

Igen azt értettem,hogy te is így vagy.

Viszont azt is hogy te beosztod.

Így nem jött át ,miért is a mások helyzetén való elmélkedés.

Vagy a zsebükben kutakodás.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Libikóka)
tegnap 17:34
Egyértelműen rosszabb mivel én is ebben vagyok
7. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:29
Neked jobb,vagy rosszabb attól ,hogy mások beosztását, anyagi helyzetét elemezgeted?
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 55Judit)
tegnap 17:14
Huh...ez durva,sajnos ilyen világot élünk?
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Ghost👻)
tegnap 17:11
Nagyon jól leírtad a helyzetet!
4. Ghost👻 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:52

Az a baj,hogy akik már megkapták a januárit is az eleve alamizsna.

Egy hónapra is nehèz beosztani,nem kettőre.

Akik pedig nem tudnak bánni a pènzzel azok nagy bajban lesznek ismèt.

Mama bankról nem beszélve....

Velük mi lesz ha elmegy a szülő?

Lesz egy jó hetük!!

Mindegy mennyit örökölnek. Egy hèt alatt el fogják költeni.

tegnap 16:51

És most te is nyitottál egy sokadikat. Meg ezt már egyszer vallomásba is kiírtad, igen, nagyon ügyes vagy, hogy beosztod a pénzt, de ez a "minekmentoda" nem hiszem hogy bárkinek segít...

Aki nincs ilyen helyzetben, az szerintem örüljön neki, hogy van annyira ügyes, intelligens, szerencsés vagy bármi ami ahhoz kellett hogy elérjen egy anyagi biztonságot. Attól hogy szapuljuk azt, aki rosszabb helyzetben van, neki nem lesz jobb, viszont aki a szapulást csinálja, azt nagyon nem jó színben tünteti fel szerintem.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:43

Sokan végképp nem gondolnak a jövőre.

Már írtam itt a fórumon arról a 46 év körüli nőről aki a most 80 éves anyjának a nyugdíjából él. Egyszer megkérdeztem tőle miből fogsz élni ha anyukád nem lesz és nem jön a nyugdíj? Felcsattanva sértetten azt mondta nekem, hogy ne temessem az anyát!

tegnap 16:37
Sajnos minden juttatást megkaptunk ebben a hónapban januárban csak azok kapnak akiknek munkahelyük van.de miért kell azt elkölteni? mikor tudja hogy csak februárban kap megint? Én nem nyúltam hozzá nem is fogok,minek mindent elszórni csak mert karácsony meg szilveszter van?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook