Medvehagymás-tejfölös pogácsa recept
A Medvehagymás-tejfölös pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
1 csomag sütőpor
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 dkg só
2 dkg cukor
10 szál medvehagyma - aprítva
A tetejére:
1 tojás sárgája pici tejjel elkeverve
szezámmag
A Medvehagymás-tejfölös pogácsa elkészítési módja:
A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, becsomagolva éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap újra alaposan átgyúrjuk, majd kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 3,5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, papírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket lekenjük tojássárgájával, csipet szezámmagot teszünk rá, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. ápr. 5. 21:45
A medvehagymás-tejfölös pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.