Zöldséges-májas töltött dagadó recept
A Zöldséges-májas töltött dagadó hozzávalói:1 sertésdagadó
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zeller
2 tojás
1/4 kg máj
só
bors
olívaolaj
20 dkg csiperkegomba
A Zöldséges-májas töltött dagadó elkészítési módja:
A dagadót felszúrjuk óvatosan (ha nem tudjuk megcsinálni, kérjük meg a hentest!). A zöldségeket egészen apró, 1-3 mm-es kockákra vágjuk. A májat is felvágjuk minél apróbbra. A zöldségeket és a májat megpároljuk-pirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk. A májas zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük a tojásokat. Megtöltjük a dagadót, a végét lezárjuk egy hústűvel. Sűrűn locsolgatva készre sütjük. Kb. 15 perc pihentetés után felszeleteljük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. márc. 27. 21:14
A zöldséges-májas töltött dagadó elkészítési módja és hozzávalói.