Medrolt szedő kismamák (beszélgetés)
Szia
Gratulálok Neked:)))
Én 24éve vagyok tulajdonosa e betegségnek éás 16éve szedem a medrolt folyamatosan és ez mellett a betegség mellett van már 2 felnőtt korú lányom.
Nem tudok Neked elérhetőséget adni a "gyakori kérdéseken"kaptam pár választ,,van benne pozitív és negatív is.
Bemásolom az egyiket:
Én 8 éve szedem a medrolt, illetve más gyógyszert is szedtem mellette. SLE-s vagyok. Tavaly augusztusban szültem. A teherbeesés pillanatában és a terhesség alatt is 8 mg-ot szedtem a másik gyógyszerem elhagyták. A gyermekem teljesen egészségesen született, és nálam sem aktivizálódott a betegség (eddig). Budapesten a SOTE II-n szültem, Prof. Dr. Pajor Attilához jártam kontrollra, őt az immunológusom ajánlotta. Nem pesti vagyok. Ja és a terhességem teljesen problémamentes volt, nem szültem korán, pont az általam számolt időpontban.
A lényeg, hogy sose úgy gondolj magadra mintha beteg lennél. Én csak biztatni tudlak. Még szoptattam is 8 hónapig, akkor is a kisfiam döntött úgy, hogy már nem kell neki.
Szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre
Kedves Viktóriababa! Én több mint 15 éve rheumatoid arthritisben szenvedek, vagy ahogy mások mondják PCP-ben, és azóta Medrolt is szedek folyamatosan. Jelenleg 3 hónapos terhes vagyok, és még nem hagyhattam abba a Medrolt, amiből 4 mg-ot szedtem kb. a 9. hétig, aztán azóta 3 mg-ot. Fájdalomcsillapítóként kék Panadolt szedhetek.
Írtad hogy más Medrolt szedő kismamákkal is beszéltél már, szeretném ha megadnád az ő elérhetőségüket, mert én is szeretnék tapasztalatokat hallani, nagyon fontos lenne. Én is szívesen válaszolok minden kérdésedre.
Nincs még baba,,előtte szeretnék hallani olyan kismamákat akik szedik a medrolt.
Viszont erről amit Te írtál még nem hallottam,,
Lombikkezelés alatt szokták adni, hogy ne lökje ki az embriót a szervezet. De mire beágyazódik, be is kell fejezni a szedését. Tehát csak ennyit tudok róla.
Mekkora a babád?
Sziasztok!
Nincs más megoldás nagyon régota szedem PCP-re.Nekem ez a gyógysuer állitotta meg a gyulladásos folyamatot."Beszéltem"már olyan kismamákkal akik szedik szedték,,de még több tapasztalatra lennék kiváncsi.