A füstölt, nyers karajt meddig főzzem? (tudásbázis)
10. 4df706278f (válaszként erre: 9. - Bless the child)
2021. márc. 26. 17:51
Kész lett, Majdem 1kg volt és 1 és 3/4 órát főtt. Puha lett amikor a villát beleszúrtam középen. Én is lassú tűzön csináltam és csak egyszer pótoltam egy bögre vízet. Köszönöm!
9. Bless the child (válaszként erre: 8. - 4df706278f)
2021. márc. 26. 17:29
Mi nem szoktunk sonkát, tarját és társait főzni, nyersen szeretjük, de emlékszem, nagymamám nagyon lassú, gyöngyöző vízben főzte. Meg arra is emlékszem, hogy ahány kilós a cucc, annyiszor 1 órát főzte
8. 4df706278f (válaszként erre: 5. - Bless the child)
2021. márc. 26. 16:52
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Nekem sincs kuktám. Most megy egy órája lassú tűzön, de még a közepe biztos nem jól. Fél egy órát még hagyom. Megírom mennyi idő volt. Köszönöm mégegyszer!
7. aszparagusz (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. márc. 26. 16:29
Kilóként kb. egy óra a főzési idő.
6. Alessandro (válaszként erre: 5. - Bless the child)
2021. márc. 26. 16:17
Ahogy Pesten szokták mondani: Ez egyéni szoc. probléma!
Mellesleg fazékban is meg lehet főzni, csak lényegesen hosszabb ideig. 😀
5. Bless the child (válaszként erre: 4. - Alessandro)
2021. márc. 26. 16:04
Nem mindenkinek van kuktája, nekem sincs.
4. Alessandro
2021. márc. 26. 15:50
Én kuktában főzném. Abban is kell neki legalább 1,5 óra. Szerintem finomabb a füstölt első vagy hátsó csülök. Mi mindig azt főzünk Húsvétra. 😀 🥚
3. 184481d874
2021. márc. 26. 15:41
Csak javaslat: főzd kuktába.
2. vigyefene (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. márc. 26. 15:27
Több dologtól függ, pl. h milyen nagy.
Inkább szúrjál bele egy villát, amikor jó puha, akkor készen van.
Középen legyen puha, nem a szélén.
1. 4df706278f
2021. márc. 26. 15:24
Füstölt, nyers karajt meddig főzzem?
Elég neki 1óra? Köszönöm a válaszokat .
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki?
- Húsvétra füstölt tarja vagy sonka?
- Lehet bajom nyersen megevett, de füstölt kolbásztól?
- Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából?
- Savanyúságokat és füstölt árut szeretnék árusítani piacokon. Mi kell ehhez (kereskedelmi végzettség..stb.)?