Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki? (tudásbázis)
Auróra2010. Köszönöm nagyon szépen.
Igaz amit írtál, lemosás, törlés után nagyon finom volt a császárszalonna.
Érdekes módon semmi penész ízt nem éreztem. Az ötletet ismételten köszönöm és GRATULÁLOK!
Én azt honnan tudjam?
Kicsi volt a hűtő, magas a fok, sok a nálad töltött párhét. Nem tudom.
Én nem vagyok finnyás, a szav.időt pl sosem nézem, több hónapja lejárt joghurtot ettem múltkor, de ami színes vagy penészes úgy, hogy nem olyannak vettem, azt kidobom.
Hentes ismerősöm elárulta a titkot.
Amikor kérnek a vevők combot, lspockát egyben, akkor annak széleit látványosan letisztázzák. Mócsing, zsíros rész, faragvány. Aztán mutatja a szép színhúst, jaj de jó. Vevő balra el, ő hátra, és dobja be a daráló torkába.
Ha valaki fél kg szép combot daráltat, szinte biztos, hogy először kijön a "mutatvány eredménye".
Érdemes figyelni, ha az előttünk álló vendég szép húst daráltatott, akkor kérhetjük.
Ezen ismeret tudatában én sem kérek tőle daráltat. Itthon 5 perc alatt megvan.
Micsoda lényeglátás!
Jó éjt!
Nos, hát nagyon jól szórakoztam. Sok mindent megtudtam, például Lávli nem adja oda blökinek sem a büdös húst, ami nem vészes, mert Vigyefene állítja, hogy az ecet fertőtleníti. De ha még elássuk, akkor teljes a biztonság. Guruljkáról megtudtam, hogy szereti a tojássárgáját rengeteg cukorral kikeverve és sosincs otthon lekvár, mert mindig megeszi...még az éjt is nappallá teszi egy kis szilvalekvárért...
Szóval, akkor mint a színdarabban. Jövőre, veled ugyanitt. Illetve holnap.
Jó éjt!
Köszönöm, látom, régebben is mutattad már.
Nincs szükségem ilyen gépekre, habot verni meg van kicsi.
Ketten vagyunk a fiammal, kettőnknek azt a pár darab zöldséget is feldarabolom késsel.
Darált húst meg, ha két évente egyszer veszek készen, ahhoz nem kell gép.
Kést viszont vettem jót. Nem japán, de nem is akarok bambuszt vágni. Csak jóféle Fiskars, amivel nem nyeszetelek, hanem vágok.
Hogy mik vannak... és, hogy mennyire kell vigyázni...
Ha lefekvés előtt megeszed, akkor nem ébredsz fel, mert tudod, hogy már elfogyott...
Egyszer volt itthon szilvalekvár. Az a finom, darabos.
Hátnem felébredtem éjszaka? Felültem álmomból, és valami azt kiáltotta bennem, hogy SZILVALEKVÁR!
Nem, annyira nem vittem még.
De ha lekvár van itthon, akkor kenek egy kenyeret.
Ritkán van itthon lekvár.
Nekem csak sima keverőszáras gépem van. Nem kellett a húsdarálós.
Nagy ritkán, ha látok kész darált húst tálcás csomagolásban, veszek - volt, hogy pulykahús csak ilyen volt, más formában nem. Akkor darált húsos volt a pulykaragu.
Nagyon sokan darálnak konyhagéppel.
Csak piff-paff, és kész is.
A tudatlanság is nagyon veszélyes.
Igen, most aztán befogtam, ezután csak olvasok.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Húsvétra füstölt tarja vagy sonka?
- Lehet bajom nyersen megevett, de füstölt kolbásztól?
- Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából?
- Savanyúságokat és füstölt árut szeretnék árusítani piacokon. Mi kell ehhez (kereskedelmi végzettség..stb.)?
- Lefagyaszthatom a füstölt csülköt?