McKenzie gyógytornával gyógyultak, nem gyógyultak (beszélgetés)
Sziasztok! Most keresek Budapesten gyógytornászt, aki ezzel foglalkozik. Tudnátok ajánlani valakit?
Ez természetesen kérdés akart lenni. *Érdemes megpróbálni?
Sziasztok! Nekem most lett aktuális a gyógytorna. Egy ismerősöm javasolta ezt a McKenzie-t, de ő is csak hallomásból tudja, hogy állítólag jó. Megosztanátok, ha van valakinek személyes tapasztalata róla? Érdemes megpróbálni. Pesti vagyok. Mindegy, hogy hová megyek, mindenhol egyformán csinálják?
Bocsi, most meg én nem válaszoltam. Csak most látom, hogy írtál.
A páromnak a járás okozott nagyobb gondot, nem volt erő az egyik lábában, emiatt sántított. Most viszont annyit javult, hogy elhanyagolja a tornát. Én ebbe nem szólhatok bele, ha rosszabb lesz, akkor biztosan megint komolyabban veszi.
Neked is jobbulást!
Szia! És ő állni tud? nekem az volt a legrosszanb...mef a talpaim is bizseregtek.Az a gond ilyenkot izomegyensuly felbomlik és ezért valamelyik izom elgyengül a másik megerősödik eht kell helyrehozni ezt csak gyogytornasz tudja megallapitani.Jobbulást!!
Köszönöm, hogy írtál! Jobb későn, mint soha. :))
Párom jobban van, de addig halogatta a gyógytornát, hogy anélkül is javult. De nem tökéletes, és neki is olyan gyengeség érzés van a lábában. Olvastam erről a piriformis izomról, meg láttam róla torna videót is a neten. Majd újra javaslom neki, hogy menjen el a gyógytornára, meg ezt az izom nyújtást is már említettem neki, hogy meg kellene próbálnia. Köszi mindent, amit írtál.
ne haragudj rég jártam erre, lehet párod meg is gyógyult már... azóta van denevérpadom, derekam , ülésem teljesen helyre jött, javulgattam, de valami még nem volt oké, felkerestem egy reumatológust, kiderült a pirformissal is gond van, az nyomja az ülőideget, azért "gyengül" el a lábam. Újra gyógytornászhoz járok, ezt nyújtjuk, erősítjük a keresztcsont körüli izmokat, és lám 2 hét után már tudok álldogálni 20 perceket:9nekem nagy szó.. Én mindenképp gyógytornász felkeresését javasolnám íg yutólag is, remélem jobban vana párod!!
Szia! Elolvastam a bejegyzéseidet, köszönöm, hogy megosztottad. A McKenzie torna segített, hogy így feljavultál? A páromnak keresünk megoldást hasonló tünetekre, egyenlőre nem akar javulni. Most találtam a McKenzie tornáról írásokat, csak kíváncsi vagyok, hogy tényleg hatásos-e, érdemes-e megpróbálni.
helyzetjelentés: Kb.90%-os vagyok, menés, ugra-bugra, ülés nem okoz gondot, erősebbek a lábaim , az állás is megy már 15-20 percet, de azért érzem, hogy nem minden tökéletes. Már szinte megérintme a talajt ha nyújtott lábbal lehajolok. heti 3 sport, szauna, nyújtás, hátizomerősítő gyakorlatok+vettem egy gravitációs ágyat, most tesztelem, szerintem hatni fog, viszont a hangyamászás fekvő helyzetben megvan a lábbujjaimban.
Szia! Ha írsz email címet, küldök egy könyvet . Fájdalom nélkül a címe, egyszerű gyakorlatok vannak benne,hátha segít.
Köszönöm,kedves vagy.A meszesedéstől elkezdve,kezdödő gerincsérv...
Minden héten masszázsra kellene járnom,hogy az izomzatom úgymond puhán legyen tartva.Pici még a gyerek,most ezt nem tudom megoldani.
Mi a panaszod?? Hátha tanácsot tudok adni?
Szia!Nem találtam.Egyedül vagyok a gyerekkel itthon,nincs segitségem.
Nos ot tartok,hogy heti 3 mozgas ,2zumba,1spinning+infraszauna.Amikor nincs sport,gyaloglas,most tartok 5km- nel.Nem mondom hogy teljesen jó a lábam,fent a combtönėl gyenge,az állãs nem mefy,befeszül a combom...de remelem megerősödök ès ez is jó lesz.napi torna+ erősites megvan.. ..
juppi, negatív a lumbélis gerinc mr-rem, még erőnlétben kell fejlődnöm, nem tudok sokat menni, huzodik még a fenekmnél...állni nehezen bírok.
gyógytornászom szerint viiszahúzodott az elmozdulás, ami volt!! Tornára fel!!!
Szia! Örülök,hogy "követed" a sorsom.Neked mi a panaszod? találtál gyógytornászt?
Szia!Engem érdekel!Olvasom!
No a sztori folytatódik, bár látom sokan nem olvassák...Már 3.hete járok vissza sportolni, először, nagyon fájt a derekam utána, feszüt a lábam, de alakul.
Most lesz 31-én még csak az Mri vizsgálat, most tudom meg mi bajom.
a lábaim még feszesek, nem annyira, í combizmom mellett ilyen kis csomókat figyeletm meg, remélem a feszülés miatt van.. de alakulok, a mozgás jót tsez, az ülés is alakul, de állni nem tudok, 10 mp és befeszülnek az izmaim..no ennyi
Gondoltam folytatom a "sztorim"..ott tartok letelt a 6 hét, már nem érzem a nehézséget a lábaknál, nincs görcs,de azért feszesség van a térdem alatt. inkább derekam fájdogál, és ott van húzó érzés, erősítéseket végzek, és ma először megyek vissza sportolni, de szigrúan csak 20 perc zumba.
Ën Szombathelyre járok:-(
Sziasztok!Mosonmagyaróvár környékén jár valaki McKenzie gyógytornára?
Nagyon köszi a segítséged:-)
Akkor folyamatosan javulsz hidd el ;)
Ha centralizálódik a tüneted,azaz a végtagok felől a gerinc,derék felé,akkor egyre jobb a helyzet!
Teljes javulást kívánok! :)
Csak a teljes kép kedvért.Év elejen emwltem meg magam,oldalrol bal kézzel vettem fel egy nehez targyat,fájt utanna a vállam ,kitornasztam,aztan jött a lapockam alá ëgő erzes,előtehajlaskor,aztan gyakoribb lett.Vëgig sportoltam heti 2 zumba,egy spinning,jót tett.(már több éve jártam)Gyógymasszőr picit segitett,aztamn elmetem thai masszazsra, rá 1,hétre kezdett talpam hangyászni,fura érzesek jaras közben..bal vadli fajdalom.elmentem maszekba reumatologus-manualterepautahoz.Azt mondta először,hogy nincs gyöki tünet,medencecsavarodassal kezelt,ill.bal bordakosaram tapadasat oldotta fel.nem javult a helyzet,sőt 3 napig alig tudtam sarkon jarni,visszamentem ő irta ki az mrt,küldőtt gyogytornaszhoz.A sarkonjarasom arra,mar visszajött.Gyogtornasz lapockam alatti egesen sokat segitett,az is behuzodott közepre,ha odafigyelek testartasomra nem is érzem,de azert megvan még.. napi 8 orat ülök ..ékparna,odafigyeles...Gondoltam leírom a teljes sztorit,ha már ilyen kedves vagy es hozzaszolsz.
Szia! Fajdalom nincs a labaimban,neha a terdem egy picit,nem zsibbad,inkabb neha igy erzem hogy megy benne az idegszal,de az sem fáj,meg a talpam hangyaszik...
Ha a derekadra koncentrálódik a fájdalom az jó...de 1 hónap után már több javulást várnék...
A vádliban már nincs fájdalom,zsibbadás?
még egy kérdésem lehet, az én gyógytornászom azt mondta, hiszek is neki, hogyha abban a 3 szögben fáj, az nem gond..no most hogy ahogy húzodik föl az egész dolog a derekamban, hát bizony a kobra után fáj, csíp érdekes a jobb oldalon..meg ahogy csináloma gerinc mentén. de az elmúlik, viszont estére azért tornák után is megmarad még a jobb oldali fájdalom a 3 szögben..
ja ...bocsi, aakor te jobban értesz hozzá, köszönöm a hozzászólásaidat.
Nem,hanem gyógytornász vagyok és Mckenzie terapeuta ;)
Köszönöm, hogy ezt írod, nagyon megnyugtattál vele, kissé megijedtem, mert ilyet még nem éreztem??? Szintén ebben a cipőben jártál??
További ajánlott fórumok: