Másnaposság (beszélgetés)
még nnincs is szilveszter,
előrehoztátok?
Köszönöm a választ! Nem gondolom egyébként a mennyiséget illetően a mellébeszélést mert nincs miért. Előtte gyors étteremben ettek. Minden esetre várunk, csak jobban lesz. :-))
Vegyen be hanyas ellen b6ot meg igyon sok vizet,aludjon , ha tud.
Ha nem lesz jobban akkor menjetek be sz ugyeletre,de biztos jobban lesz.
Lehet keveset evett elotte vagy mas volt a bor mint a multkor vagy... Nem kotekedni akarok,de lehet nem 2 pohar volt az adag.
Nekem is volt olyan h kevesebbet momdtam,amikor otthon laktam...:)
Mivel ez valószínűleg nem 2 pohár bor utáni részegség, így ki tudja.
Lehet sima gyomorrontás is, vagy valami extra ingyencucc.
Meddig tarthat ez az állapot? Nyilván hülye kérdés, de én nem fogyasztok alkoholt és fogalmam sincs, hogy attól van-e ilyen rosszul vagy mástól?
Gyanakodhatsz, de ne pánikolj! Csórikám. :( Majd kialussza magát.
Segítségre lenne szükségem. A lányomék a belvárosban buliztak az éjjel.Megivott két pohár vörösbort szódával (máskor is előfordult már ez a mennyiség) viszont most nagyon rosszul van tőle, folyamatosan hány (kb 6x ma), alszik, szörnyen fáj a feje. Ez normális ilyen mennyiségnél, vagy gyanakodhatok hogy "valami" belekerült az italába?
Bocsika,de az algopiryn is vényköteles:)
Nagyon jó módszer, ha bulizás után nem fekszik le rögtön az ember, hanem megnéz még egy filmet, s közben nagyon sok vizet iszik. A film alatt nagyjából kijózanodik az ember, ráadásul a folyadékhiányt is pótolja. Ezzel tök jól el lehet kerülni a másnaposságot és még gyógyszer sem kell hozzá.
Kész vagyok. Két pohár pezsgőtől másnapos vagyok! :(
KOrhely leves! :D Savanyú káposzta, 20x fogmosás, sok alvás, víz, újabb alkohol mennyiség, és fagyiiii! :D Ezeket használom változatosan. De a korheyl leves és a faGyiNa leghasznosabb! :D
Ha alkoholtól másnap bajom van (mennyiségtől független) nekem a nagyon-nagyon hideg light cola ami segít...:))))
Nem light cola, sima, sok-sok cukorral benne! A light cola semmit nem ér, a lényeg, hogy cukros legyen:)
en aluni sokat meg sok levest vagy hus vagy valami savanyu levest , de az ocsem sok gyumolcsot eszik barack ,banan ,narancs + energia ital
:)
Bocs, kicsit off leszek. :)
Csak azt magyarázza el vki, minek ír egy olyan ember ebbe a fórumba, aki kiakad a másnaposság témakörén? :)
Én amúgy Aspirinre, savlekötő porra esküszöm, sok vízre, pihenésre és minél kevesebb kajára.
Nem feltétlenül kell bebaszni (már hogy a Te szavaiddal éljek) ahhoz, hogy valaki nagyon ramatyul érezze magát. Elég egy pohár is, ha valaki nem szokott alkoholt inni....egyébként a gyógyszer kombináció amit írtam, gyomorrontásra is tökéletesen megfelel. De Te nyugodtan csapkodd a feneked a földhöz,legyél felháborodva, engem az sem érdekel.
Anyukám is mindig azt mondja, hogy aki bika éjjel, bőjön nappal is....én azért a pasimnak nem szoktam azt mondani, hogy buliztál tegnap? Akkor kelj fel reggel hétkor és nem érdekel hogy mi bajod van...:)))))
Talán nem kellen olyan szinten beba**ni, hogy utána egy marék gyógyszert kelljen bevenni! Vagyha mégis, hát nyögje végig a következő napot is! "Aki éjszaka úr, az legyen úr nappal is". Kb így szól a régi, de igaz mondás.
huuuuuuu aludni csak aludni és aludni:)
Az orvos mire bíztat, ha nem vagyok indiszkrét? Nem azt fogja mondnai, hogy igyál light colat, meg kamilla teát, hanem erre meg erre a tünetre ezt meg ezt lehet bevenni, hogy elmúljon. De ha ennyire gyógyszer ellenes vagy akkor megvárod, míg minden tünet elmúlik :)
A gyógyszerek terén igenis otthonosan mozgok, a másnaposság egy blog kapcsán jutott az eszembe.
Látom nagyon otthon vagy a másnaposság, és a gyógyszerszedés terén! Gratula a több mint százféle gyógyszeredhez, ettől függetlenül én nem bíztatnék senkit gyógyszerszedésre, bármilyen tályékozott is vagy a FARMAKOLÓGIÁBAN
Tudom mi van benne meg mire írják fel, de nem csak a guglit kell tudni használni.
Farmakológia:)
A xilox fájdalomcsillapító a cerucal hányingert csökken (chemotherapias pacienseknél használt) a noacid meg pantoprazol, ami a gyomorsavtermelést csökkenti...
1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A XILOX GRANULÁTUM?
Heveny fájdalom (mint például ízületi tok gyulladása, ínhüvelygyulladás) kezelése. A Xilox az idült ízületi gyulladás heveny fájdalmas fellángolásainál is alkalmazható tüneti kezelésre. Menstruációs fájdalmak tüneti kezelése. Különböző heveny fájdalmak kezelése: nőgyógyászati és fül-orr-gégészeti betegségek, műtét utáni fájdalom, baleseti fájdalom csillapítása, fogászati beavatkozások.
Ez lenne jó másnaposság ellen??
Igen-igen, a light cola csodákra képes :) Meg az édesanyám féle húsleves....
Ja, meg persze egész nap megy a cola, meg az energiaital!
Szerencsére én nem vagyok az a másnapos fajta, általában jól bírja a szervezetem, ha túlzásba visszük a bulizást. De igyekszem még elalvás előtt megtenni mindent, hogy ne legyek másnap rosszul. Megiszom annyi csapvizet, vagy mentes ásványvizet, amennyit csak bírok. A párom már ilyenkor be szokta venni az algopyrint is, én nem igazán szorulok gyógyszerekre. Miután felkelünk sorsot húzunk, hogy ki vezet, és akkor irány az ősök, és a húsleves:) Sok-sok-sok húsleves!