Más introvertált személy is kimerítőnek találja az átlag irodai környezetet? (beszélgetés)
Mint introvertált személy, nagyjából kimerítőnek találok minden környezetet, amelyben emberi kapcsolatokat kell létesítenem.
Dolgoztam multinál egyterű, boxokkal elválasztott irodában, majd olyanban is, ahol "csak" hatan voltunk, de folyamatos háttérzaj, telefonálás, bejárogató kollégák. Most olyan irodában dolgozok, ahol csak ketten vagyunk "állandó" létszámban, a maradék kolléga csak néha van ott (de az is épp elég).
Ezekkel ellentétben azonban sokkal inkább rémálom volt ilyen szempontból, amikor recepciósként dolgoztam. Egy fejlövés is jobban esne, mint olyan mértékű emberi kontaktus.
60-an? Meg is őrülnék!
Mi max. 3-an vagyunk. Jól érzem magam egyedül, jó az is, ha ketten-hárman vagyunk, de sokkal több emberrel egy légtérben dolgozni már nehezemre esne.
Volt egy kolléganőm, aki inkább fülhallgatóval zenét hallgatott: ő így tudta kizárni a többieket.
Én nagyon jól működöm együtt, és a zajok sem zavarnak. Sőt, ha valamiben benne vagyok úgy igazán, akkor azt sem hallom ha szól hozzám valaki. :D
Szóval velem ilyen téren nagyon könnyű. Mégis megvisel a napi kapcsolattartás az emberekkel. Szívem szerint nem csinálnám. Pláne a tömegközlekedést nem.
Én egy tanyán érezném jól magam, mondjuk állatok között, ahol nincsen ember. :)
A ho után nagyon megviselt, hogy vissza kellett jönni, és beszélgetnem kell... és muszáj.
Igen. Utálom a nyüzsgést, a szövegelést, zajongást, járkálást, telefoncsörgést, fiók csapkodást, egy időben több személy támadását. Dolgozni szeretek, de ha megadják hozzá a nyugodt körülményeket.
Adminisztratívra inkább bent maradok tovább, amikor mindenki eltakarodik.
További ajánlott fórumok:
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Melyik három színnel tudnád leginkább jellemezni magad? Melyikből van a legtöbb a környezetedben, holmijaidban?
- Van itt szociális munkás? Fogyatékkal élő személy és családja, környezete támogatására milyen szociális munka módszerek vannak?