Mártír kolléga (beszélgetés)
Sajnos sok ilyen van, a munkája meg lehet egy kupac 💩-t sem ér.
Ha le tud mondani a fizuról, akkor nincs is rá nagy szüksége, valószínű többen nem tudnánk ingyen dolgozni, vállveregetésért.
Természetesen ironizáltam, remélem, így ment át.
Szóval lónak a lógója ilyen spórolásra!
Azért ez nem így van. Ki más csinálná, ha nem az, aki marad? Nem vesznek fel külsőst helyettesítésre. Ez az elv okozza, hogy addig-addig leépítenek, míg 1 alkalmazott marad, annak aztán nincs olyan problémája, hogy mikor menjen szabadságra.
Pl. ha a szalloda portása szabira megy, akkor valakinek "belefér az idejébe", hogy helyettesítse. Ha elvégzi a saját munkaját is. Ebből következik, hogy a portás felesleges. Aztán felesleges a takarító, mert minek. Szakács ki tudja vinni a tányért. Belefér az idejébe, sőt munkaba menet felveheti a tegnap megrendelt alapanyagot. Csomó észszerű átalakítás, és megmarad a pénz.
Nem tudom, minden lehetséges, de amennyiben én lennék valamiért carban, mondjuk nem fizetnek ki több millió forintot, inkább azt tartanám meg, aki a bajban is mellettem volt.
Nem ismerve a konkrét esetet, csak képzelődni lehet, mert lehet, aki nem megy kényszerszabira, az viszi a hátán a céget.
Ezen el lehet filozofálni, melyik a jó döntés, nem a mi helyzetünk fog változni ettől, könnyen írhatunk tanácsot.
A józan ész azt diktálná, miért is nagylelkűsködnél, de a valóság meg az, ha leépítenének egyikőtöket, azt választanák valószínű, aki szolidáris volt a carban velük.
Ezt a gesztust nem fogod visszakapni. Ha a mostaninál is nagyobb bajba kerül a cég, lelkifurdalás nélkül fognak titeket elküldeni.
Szóval: a kolléganő "jótékonykodjon" egyedül, ha akar, neked nem muszáj követned.
Megértem. Én is ottragadtam 10 x évig szerelemből k@va kevés pénzért. Hát azóta nagyot fordult velem a világ.
Keress másikat, bármennyire is szeretem munka!!
Nem értem miért kell fizetésképtelen cégnél dolgozni? Téged mi tart ott? Nem bízol magadban?
Hát ne haragudj, de aki ingyen dolgozik, az semmire sem tartja magát. Mellesleg hülye is. Vagy van egy kőgazdag férje.
És amikor a kolléganő elmegy "jótékonysági" szabadságra, az ő munkáját ki csinálja meg????
Gondolom te! Ha így van, felmerül a kérdés: szükség van-e rá (is), vagy egy kis tisztességes béremelés fejében beleférne a te a munkaidődbe is??????
Ennek így semmi értelme.
Lassan kezdjetek el új munkahely után nézni.
További ajánlott fórumok:
- Miért ad egy férfi csokit ajándékba egy kolléganőnek?
- Ti hogyan ismerkednétek meg egy olyan férfival akivel egy épületben dolgoztok, de nem vagytok kollégák?
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd?
- A párom kollégájával csókoloztam és semmi bűntudat
- Őrült vágyat érzek a kollegám iránt, és érzem az ő részéről is!Nem tudom mit tegyek..