A fiam aktív korúak ellátást kap. Most hallottam, hogy az ilyen ellátásnál fizetik az egészségügyi hozzájárulást is. És én gyanutlanul minden hónapban lelkesen fizetem. Hogy is van ez? Ha így van, vissza lehet igényelnem a NAV-tól?
Én csak a saját tapasztalatomat tudtam írni. Velem így jártak el, de amint férjhez mentem, megvonták, mert a férjem minimálbérre van bejelentve. Szerintük ketten megélünk abból. Felőlük bárki éhen halhat...
Én azért írom ezt,mert munkanéküliről akartam igénybevenni állás hiánya miatt,ráadásul csökkentett munkaképességű is vagyok,és nem kaptam meg....nem kevés évem van bedolgozva,de ha olyan helyzetbe kerülök az önkormányzattól éhen is halhatnék....
Azért az aktív korúak ellátást sem kapja mindenki......
Köztudott,hogy minden MUNKÁHOZ van kötve...ha gyesen volt és kihasználta a munkanélkülit is,semmi nem jár.....csak azután ha 1 évig együttműködik a munkaügyi központtal...bár utána sem feltétlen kap segélyt....dolgozni kell!
Nem is értem,hogy lehet úgy szülni,hogy segélyről segélyre vándorolnak,de dolgozni minek.....hogy lehet így élni?
Van olyan aki nem jogosult semmilyen ellatasra...Ilyen esetben pl. a TB-t is maga után kell fizetni...bár a jogosultsagokat altalaban egy főre eső jövedelem alapján számítják ki.