Mandulaműtét felnőtt korban (beszélgetés)
Arról azért majd tegyél fel egy képet :))))
Na de félretéve a viccet, kitartás, minden oké lesz!
Koszi!!!
A vegen olyan felkészűlt leszek,hogy kiveszem én magamnak! :-)
Na jó,nem!
Nincs mit:)
Igen, sajnos sok probléma forrása az a fránya mandula:(
De ne aggódj, kiveszik, pikk-pakk etelik az a 2-3 hét, és utána minden oké lesz!
Ja, ami még nekem nagyon jó volt utána, az a párologtató, mert mindig kiszáradt a torkom, és ha bekapcsoltam a párologtatót, akkor jobb volt.
Koszonom!
En nem parazok,csak ne kelljen sokat bent maradnom! A tobbit kibirom:-)!
Sokaktol hallottam,hogy utana sokat javult az altalanos egeszsegi allapotuk,en is ilyesmiben remenykedem!
A hajhullast,izuleti fajdalmat,vese problemakat,sziv problemakat is okozhatja a mandula,ha gocpont. ( Ejjel okosodtam kicsit a temaban:-))
K
Szia!
29 éves voltam, amikor kivették, szerencsére altatásban, szóval az operáció tényleg nem volt gáz. Kivették, másnap haza is engedtek. Két hétig elég rossz, tényleg a fájdalomcsillapító volt a legjobb barátom:)
Hajat mosni, hajolgatni, emelgetni nem volt szabad utána, nehogy bevérezzen.
Akkor nagyon gáz volt, de utólag örülök, hogy kivették, mert rendbejött a vérképem, és érdekes módon elmúlt a hajhullás és a térdem sem fáj azóta (állítólag rá tud menni az ízületekre). Kitartás, hamar túl leszel rajta!
Se ulofurdo,se hajmosas,ezt a fiamnak is igy utasitottak (neki csutortokon vettek ki az orrmandulajat,de csak 4 eves).
A hajmosast meg kibirom,most is hetente mosom,nem zsirosodik (miota hetente mosom:-)),de zuhanyozni utalok! Foleg kadban,es nekunk az van. De kibirom!:-)
Koszonom neked is!:-)e
Nagyon koszonom a valaszokat!
Szoval,a mutet semmi,csak utana car 2-4 hetig!:-)
Igazabol attol tartottam,hogy akar 1 hetig is bent kell lenni a korhazban,de ha csak 2-4 nap (gondolom,az allapottol es a korhaz szokasaitol is fugg),akkor azt talan meg megoldjuk!
Koszi meg egyszer!:-)
Hàziorvos-gégészet-kórház.
Asszem másnap még nem, harmadnap jöhettem haza. Nem szépítem, nem hasonlít a romantikus vacsorához. Maga a műtét nem fáj, csak a fene szereti, ha matatnak a torkàban. Nekem háromnegyed órás volt a matatás, tele volt heggel, még egy tüsző is megbújt a mélyben.
Egy hétig volt borzasztó a nyelés, egy hétig még fájdalmas, aztán ennyi.
Orr-fül-gége szakrendelő. Onnan utalnak mandulavételre.
Maga a műtét semmi! talán 10 perc az egész.
De utána!
Nekem pontosan két hétig fájt.
Készülj fájdalomcsillapítókkal! De vigyázz, különböző hatóanyagúak legyenek, mert akár kétóránként kettesével kívánod majd :(
37 voltam akkor...
Hat,ez biztato!!!:-) Koszonom,hogy irtal!:-)
De koszonom,es persze,nem raktam teli a bugyim egybol!:-)
A haziorvostol kerhetem,hogy ezen a vonalon induljunk el,vagy ezt majd csak o donti el?
1. Háziorvos
2. Fül-orr-gégészet
3. Műtét
Én nagyon megszenvedtem vele, életem legrosszabb élménye! Nem hiába mondják, hogy felnőtt korban durva az ilyen beavatkozás.
Én 4 napig voltam kórházban.
A reggelek botrányosak voltak, nagyon fájt, pedig nem vagyok egy nyávogós fajta!
Kb. 1 hónapig szenvedtem utána!
(inkább 5 szülés egymás után, mint mégegyszer 'ez';) )
..ennek ellenére hangsúlyozom, ez az én 'történetem'! Nem kőbe vésett ez a negatív 'élmény'!
Sziasztok!
Arra lennek kivancsi,hogy felnottek eseteben hogyan zajlik az orr- illetve garatmandula kivetele?
Hogyan inditottatok el? Rogton a ful-orr-gegeszhez kell menni,vagy elobb haziorvoshoz? Hany napig kellett korhazban maradni? Milyen volt a labadozasi idoszak?
Nekem mar evekkel ezelott ki akartak venni mindkettot,de nem mentem bele es nem foglalkoztam a kerdessel,csak elvoltam az allando mandulagyulladassal. Most viszont a gyerekeim miatt nem szeretnek en lenni a fo baciforras,ugyhogy megcsinaltatnam.
Egyaltalan ezt kerhetem en?