Majonézes céklasalátát hogy készítsek? Mennyi cékla kell bele, illetve mennyi majonéz és mi kell még hozzá? (tudásbázis)
találtam egy ilyet
KEFIRES-DIÓS CÉKLASALÁTA
1 cékla, 10 dkg durvára vágott dió, 2 dl kefir, őrölt kömény, reszelt torma, cukor, 1 alma
A céklát alaposan megmossuk, kefével is megsúroljuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, kb. két órán keresztül főzzük. Ha kellően megpuhul, a levét leöntjük, és fedő alatt, saját gőzében pár percig puhítjuk. Még melegen meghámozzuk, és úgynevezett céklavágó késsel (hullámos felületű lesz tőle a cékla) apróbb darabokra vágjuk. A kefirt köménnyel, reszelt tormával, kevés cukorral ízesítjük, majd beleforgatjuk a kihűlt céklát. A tetejét megszórjuk dióval, s almaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Hozzávalók:
1 nagy doboz tejföl
1 nagy tubus majonéz
csipetnyi só
pici õrölt bors
1 tk mustár
1 tk citromlé
2 db cékla puhára főzve, kihűtve és kockákra vágva.
Elkészítése:
A majonézes saláta alapját elkeverjük, majd beletesszük a felkockázott céklákat. Hűtőbe rakjuk pár órára összeérni az ízeket.
én meg az olyan embereket szeretem, akik a fórum kiírása előtt lusták arra, hogy használják a keresőt, ami választ is ad a kérdésükre.
egyébként szívesen máskor is
Húú azt én is nagyon szeretem,nem sokszor ettem,konkrétan egyszer,de az isteni volt!Sajnos nem én csináltam,így a receptet nem tudom!:(
De hátha valaki leírja....
Ne haragudj, de fogalmam sincs miért pattogsz itt,ahelyett, hogy megköszönnéd a segítséget, ha már kérted.
Érdekes módon a linkre kattintva nekem kidobta, amit Te keresel. Megjegyzem, hogy semmiféle alma vagy torma nem szerepel a receptben.
Csak ki kellene nyitnod a szemed,ahelyett, hogy a sült galambot direktben várnád.. Jézusom !
és mi lett volna ha beírod google-be, hogy majonézes céklasaláta?
Jéééééé, nekem kidobta a receptet:
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit készítsek most?
- Hogyan készítsek a saját lábamról láblenyomatot?
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Hogyan készítsek hurkát házilag?
- Vasárnap böjtölő ebédvendégem lesz. Mit készítsek neki, hogy meg tudja enni?
- Nemsokára szendvicset kell készitsek, szeretném ha megosztanátok velem, hogy ti milyen szendvicseket készitetek?