Majomredő, sydney vonal (beszélgetés)
Semmi extrát nem jelent, ha nincs egyéb kísérő jellegzetesség...a down-kór egyik tünete lehet, de ezen kívül még sok mindennek kell együttállnia, hogy down-kórnak, vagy annak egy fajtájának nyilvánítsák.
Bencinek van keresztredője, na de semmi egyéb...ezért önálló "tünetként" csupán egy emléke az anno állítólagos majomőseinknek.
Köszi Bercsi,
közben én is körülnéztem, párom mindkét szülejének a jobb tenyere vonalas :) (nem kockás...)
Nekem a középsuliban volt egy olyan osztálytársam, akink mindössze 2 vonal volt az egész tenyerén, keresztbe, sehol semmi más.
Nagyon érdekes volt, mint látvány, de a srácban semmi különös nem volt.
Érdekelne, ki mit tud a témáról.
Majomredőnek hívjuk azt a vonalat, ami a hüvelykujjon kívüli négy ujj alatt végigfut keresztben a tenyéren. Tehát nem válik ketté, vagy nem két külön vonalként kerülgeti egymást a tenyéren.
Most nem kifejezetten mint a Down-kór tünete, hanem mint önállóan megjelenő dolog foglalkoztat.
Kíváncsi vagyok, láttál-e már ilyet, neked van-e, családodban van-e, volt-e, és mit tapasztaltál, hogy öröklődött tovább, esetleg van-e olyan személyiségjellemző, amit csak egy ilyen embernél figyeltél meg? Ha egyik sem, de érdekel a dolog, akkor is írj, esetleg, ha kérhetlek szépen nézz körül az otthoni tenyerekben. :)
További ajánlott fórumok:
- Nagyonbaba vonalzó: megváltozott! Tudja valaki, hogy miért?
- Delikát vonalkódokat keresek!
- Hogyan kell vonalzót feltölteni az adatlapomra a bemutatkozáshoz?
- Van olyan, aki még nagy vonalakban sem érzi találónak, amit az asztrológia ír a személyiségéről?
- Az helyesírási hibának számít-e, ha a gyermek az ö és ü fölé vonalat húz és nem két pontot tesz a középiskolában?
- Hogyan lehet az adatlapomra vonalzót feltölteni?