Magyar pite citromkrémmel diabetikusan recept
A Magyar pite citromkrémmel diabetikusan hozzávalói:1 kg barna liszt
20 szem édesítőszer
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg zsír
3-4 dl tej
2 db egész tojás
Citromos krém:
1 liter tej
25 szem édesítőszer
15 evőkanál barna liszt
4 db citrom leve és reszelt héja
20 dkg margarin.
A Magyar pite citromkrémmel diabetikusan elkészítési módja:
A lisztet, ,szódabikarbónát szárazon elkeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejet (előbb 2 dl, majd ha szükséges a többit is, a liszt minőségétől függ). A tészta állaga finom selymes tapintású kell, hogy legyen. Az összedolgozott masszát hat egyenlő részre osztjuk és a tepsi hátlapján, nyújtjuk el, melyet vékonyan leolajoztunk és halványan megszórtunk liszttel. A tepsi nagysága 32x40cm. Előmelegített sütőben (200-fok) 3-5 percig sütjük. A kisült lap alá nyúlunk hosszúpengéjű késsel és fellazítjuk a tésztát a tepsiről, majd előkészített papírra csúsztatjuk, rá egy másik papírt és lenyomtatjuk (mindet egymás tetejére rakva, papírokkal közötte), a nyomtatás szükséges, hogy a lapok ne görbüljenek, ne púposodjanak fel a közepén, mivel nagy a felület.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2021. nov. 25. 07:07
A magyar pite citromkrémmel diabetikusan elkészítési módja és hozzávalói.