Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Magyar pite citromkrémmel diabetikusan recept

Magyar pite citromkrémmel diabetikusan recept

A Magyar pite citromkrémmel diabetikusan hozzávalói:
1 kg barna liszt
20 szem édesítőszer
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg zsír
3-4 dl tej
2 db egész tojás

Citromos krém:
1 liter tej
25 szem édesítőszer
15 evőkanál barna liszt
4 db citrom leve és reszelt héja
20 dkg margarin.


Magyar pite citromkrémmel diabetikusan

A Magyar pite citromkrémmel diabetikusan elkészítési módja:
A lisztet, ,szódabikarbónát szárazon elkeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejet (előbb 2 dl, majd ha szükséges a többit is, a liszt minőségétől függ). A tészta állaga finom selymes tapintású kell, hogy legyen. Az összedolgozott masszát hat egyenlő részre osztjuk és a tepsi hátlapján, nyújtjuk el, melyet vékonyan leolajoztunk és halványan megszórtunk liszttel. A tepsi nagysága 32x40cm. Előmelegített sütőben (200-fok) 3-5 percig sütjük. A kisült lap alá nyúlunk hosszúpengéjű késsel és fellazítjuk a tésztát a tepsiről, majd előkészített papírra csúsztatjuk, rá egy másik papírt és lenyomtatjuk (mindet egymás tetejére rakva, papírokkal közötte), a nyomtatás szükséges, hogy a lapok ne görbüljenek, ne púposodjanak fel a közepén, mivel nagy a felület.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A magyar pite citromkrémmel diabetikusan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook