Fontos tényezőnek számít vásárláskor, hogy honnan származik a gyümölcs és zöldség? (beszélgetés)
A nagybanin pillanatok alatt csomagolják át "magyarrá" a spanyol, kinai, akármilyen árut. Mióta láttam erről felvételeket, nem hiszek a magyar feliratban.
Ami tetszik, megveszem.
Engem a minőség, izletesség jobban izgat, mint hogy magyar legyen. Ráadásul a "magyar"-nak nevezett sokszor nem is az, és ráadásul jellemzően drágább.
Azóta nem hiszek a magyar áruban, mikor egyszer nyitásra mentem a piacra, és az árusok a spanyol dobozolt epret borogatták ki a "friss magyar eper" tábla alá...
Mert meguntam, hogy a szarházi magyar zöldségesek eladják a rohadt, fonnyadt terméküket méregdrágán. (kisváros)
Régóta már csak azt figyelem, hogy a zöldség vagy gyümölcs finom legyen, egészséges állapotú, és olcsóbb/akciós.
Ha ez hipermarket, akkor ott veszem meg, ha piac, akkor ott, ha útszéli árus, akkor ott.
Bizonyos termékeknél igen.
Pl. tapasztalataim szerint a görög eper finom, de a spanyol nem, a magyar meg hamarabb rohad.
Azért amiből lehet, magyart választok, de ha tudom, hogy jobb a külföldi, megingok.
Atól függ mit akarsz:) Magyar narancs?
Persze igen,,,
További ajánlott fórumok:
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Szobabicikli vásárláskor mire kell odafigyelni? Melyiket érdemes megvenni?
- Fiatalok, titeket mennyire befolyásol az, hogy ha aki tetszik nektek, rossz környékről származik?
- Kisfiam 9 hónapos, és kinőtte a bébihordót. Milyen autós ülést javasoltok? Mire kell a vásárláskor figyelnem?
- Ingatlan vásárláskor mi a szokás?
- Mire kell odafigyelni gyümölcscentrifuga vásárláskor?