Magasvérnyomás és terhesség (beszélgetés)
Sziasztok!
Elég régi már a fórum, de hátha olvassa még valaki. Én ma voltam a dokimnál, 30 hetes terhes vagyok, eddig semmi problémám nem volt a vérnyomásommal, de ma 140 fölött mérték 3x is. A végén szerintem már behergeltem magam. Én is Dopegytet kaptam, ezt többen is említettétek itt. Soha nem volt vny. problémám, most viszont megijedtem. A kezem zsibbad folyamatosan, de a lábam nincs dagadva, a vizelet negatív, fejem nem fáj. Mi az esély arra, hogy esetleg toxémiám lehet? Túlsúllyal indultam neki a terhességnek, már 10 kg-t összeszedtem.
Miután hazajöttem a dokitól mértem a vny-om. 110nél többet nem mértem. Úgy döntöttem nem váltom ki a bogyót, mérem minden nap és meglátjuk. Remélem semmi baja nem lesz a pici lányunknak.
Üdv Mindenkinek!
szia!
nekem a terhességem elejétől magas és azt mondták, a 150/90 a határ, utána mindenképp gyógyszerezni kell (én kapok is). de a kockázat maga a toxémia, ami komolyabb vizesedéssel jár (kéz és arc is puffadt) és fehérjevizeléssel. ha ez a 3 dolog megvan, akkor mondják rá, hogy toxémiás vagy. de ezt nem kell megvárni, ezért adnak inkább gyógyszereket erre. vannak biztonságosan szedhető bogyók, amiknek nincs rossz hatásuk a bébire. a dokid mit mondott a 140/80-ra? azóta milyenek az eredményeid?
Szia!
Sajnos nem vagyok még terhes:(
Most igyekszem lefogyni,mert sokan azt mondják,hogy ez is lehet hátráltató tényező.14 kg-tól szabadultam már meg.Még kb ennyit kellene leadnom...A sóbevitelt minimálisra csökkentettem,nem eszek kenyeret,péksüteményt,édességet,nincs nassolás.Nincs cola,édes löttyök,csak vizet iszom.Tésztát minimálisat eszek,mondjuk ami a levesben van,ha köret,akkor azt már ott hagyom.A rizzsel ugyanígy vagyok.Tornázok minden nap,próbálkoztam a futással is,csak sajnos az ellen még tiltakozott a térdem.Gondolom még nagy a súlyom,és nyomhatja az izületet...Amúgy sok mindent megeszek,mert nem is bírnám ki:)csak ésszerűen átgondolom,hogy mit lehet,mit nem.
Röviden ennyi...A vérnyomásomat mérem itthon,így jó.De amint fehér köpeny közelébe kerülök,megugrik:(Azt mondják "fehérköpenyes hypertónia"...)
Én lennék a legboldogabb,ha már arról számolhatnék be Neked(nektek),hogy egy kis pocaklakó mocorog a hasamban...
Köszönöm az érdeklődésedet,nagyon aranyos vagy,jól esett:)
Minden jót Neked,jó egészséget!
Ha valakinek kellenek Kata óvónéni által említett diétáim írjon privát megadom az elérhetőségüket.
:)))
Szia!
Ezek szerint sikerült a baba? most egy kicsit lemaradtam a fórumról és ahogy vissza lapoztam jutott eszembe.
Szerintem ha a magasvérnyomásodra terhesség előtt szedtél gyógyszert akkor most át kell állítsanak és tartod a diétát nem lehet baj. S a 9 hónapot NEM kell bent tölteni kórházban.
Mesélj mi újság?
Akkor nem lesz ott gond a mostani terhességednél.
Simán szültél?
Most 120/80
A múltkor se volt gond a 3. trimeszterig, de szülni már 170 fölött mentem.
Sziasztok! A 4. terhességemnél nekem is magas vérnyomást állapítottak meg. Mire eljutottam szakrendelésre, már 8. hónapos voltam. Dopegytet írtak fel, de kevés volt, erre a Concort is szednem kellett. Az orvosom egyáltalán nem pánikolt. A szülés előtt és alatt infúzióban kaptam vérnyomáscsökkentőt is. Kicsit nehezen, de simán és egészségesen született a kisfiam 3800 gr-mal. Utána kórhátban és itthon is felment még, szedtem a gyógyszereket...Aztán egyszercsak elmúlt. Fel a fejjel, pihenj sokat! És a diéta is segít szerintem
Jó egészséget!
Ne parázz! Oda kell figyelni rá,és akkor nem lesz semmi gond!:)
Mennyire magas?
Mivel oldható meg a vizhajtás, házilag gyógyszer nélkül? (Egészség)
Meg van ez az a fórum:)))
Köszönöm szépen!
Nem tudom már pontosan mi a fórum címe, de itt olvastam természetes vízhajtókról. Érdemes megnézegetni, mert a petrezselyem és társai hasznosak, ha a magasvérnyomás miatt esetleg vizesedni kezdenél. Érdemes rákeresni.