Magas vérnyomás elleni teendők, gyógyszerek, mi az ami segít?Bármi. (tudásbázis)
sziasztok,
tudja vki hogy milyen a jó kezelés ha vérnyomás-emelkedés csak és kizárólag akkor jelentkezik ha a napi ételek között volt magas-sótartalmű (pl sajt)
ilyenkor a vérnyomásemelkedés kb fél-1 óra múlva van
nem szeretném a teljes natriummentes diétát. van gyógyszeres kezelés, ami a nátriumürítést segíti?
Bisoprol vagy valami hasonló a neve de csak negyedet szedek belőle.
Pénteken visszamentem az orvoshoz és közöltem vele hogy nagyon fájnaka csontjaim és az izületeim, mire ő ez a gyógyszer a mellékhatása.....:((((
ezzennel nem szedek semmilyen más gyógyszert nem akaom magam tönkre tenni
Nekem ragaszkodnak a Norvaschoz:( Mondtam a dokinak rosszul voltam töle.... Megoldás: Nem írt fel semmit:( A Betaloc sem volt jó és volt még egy más fajta a gyógyszerem is, attól is fulladtam és kalciumot kaptam... Mindegyik után leállt a doki a gyógyszerekkel. Most akinék voltam belgyógyászati rendelésen megkérdezte: Nem akar váltani házi orvost??? Válatnék válaszoltam, csak nincs kire:(
Ez sem írt fel semmit:( Most el kell mennem megint laborba és EKG-ra, majd el küld egy gyomor tükrözésre és majd utána talán ír fel valamit:(( Addig, kinlódom az időnként 180-ra felfutó vérnyomásommal. Ilyenkor elszopogatok egy Tensiomint és ennyi...:(
Fokhagyma kapszula.
A páromnak is magas a vérnyomása, és mióta szedi azóta jobb lett.Neki bevált.
Apám nyers fokhagymát evett-beiktatva az étrendjébe- 2-3 gerezdet naponta,akár egyszerre is.Aztán mérte,ha jó volt csökkentette az adagot.
hamurapi
Stevia édesítőszer, cukor helyett
kávé elhagyása, koleszterinszint csökkentése.
Miért neked is van ilyen?
Rám néztek a dokik, mint a marslakóra:( Nem is akarták elhinni. Már megjártam az idegosztályt is:( Most éppen a pszihiátriára van beutalóm:)
Amikor szedtem a vérnyomás csökkentőket én is köhögtem, inkább köhécseltem. Olyan volt mintha valami lenne a torkomon és főleg este lefekvés után jött elő:(
De nekem volt mellkas és nyelőcső szorítás is és olyan érzés mintha ráülnének a mellkasomra.
Szia, Kleca!
Lehet (a hörgők beszűkülülését okozhatja, az adrenalin ugyanis tágítja őket).
Bár az újabbak elég szelektívek (cardioszelektívek, tehát nem befolyásolják az egyéb, adrenalin közvetítette folyamatokat, pl. vércukorszint, csak a szívizomra hatnak).
Sziasztok!
Kivizsgálás.
Túlsúly, magnézium-, káliumbevitel, veseprobléma, stressz, hormonális ok.
Ki kell vizsgálni!
További ajánlott fórumok:
- Magas vérnyomásra melyik gyógyszer vált be?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Abba lehet-e hagyni egyik napról a másikra a vérnyomás csökkentő gyógyszereket?
- Magas vérnyomásra, felírt gyógyszert életfogytig kell szedni. Miért?
- Alacsony vérnyomás gyógyszer szedése mellett