Magánóvoda és bölcsöde (beszélgetés)
4-5 éve 80-100 ezer Ft/hó volt az angol magánbölcsi költsége megyeszékhelyen.
Én sajnos nem engedhettem meg magunknak, pedig lett volna rá igényem.
A kisfiam szerette az önkormányzati bölcsit is. Ez kb. 20 ezer/hó költséget jelentett. Ott az étkezés minősége aggasztott leginkább, de itthon pótoltuk.
Budapesten vannak magán angol bölcsik, és van rájuk igény. Nem tudom, hogy többnyelvűre mekkora igény van.
Mi azért vittük magánba, mert nincs állami.
Egy magánóvodában, vagy magániskolában nem lehet megtanulni így a nyelvet. Azzal kezdődik, hogy a pedagógusoknak csak elenyésző többsége tud nyelvet, mondjuk anyanyelvi szinten. Nem az angolt, hanem a magyart kellene törnie. Szerintem, ez csak ilyen csalogató a szülőknek. A nyelvtanulás akkor megy, ha sok nemzetiségű gyerek van egy csoportban, akkor rá vannak kényszerítve az angolra, vagy esetleg másra.
Az unokámat a szülei tanították, ami abból állt, hogy az anyja csak magyarul, az apja meg csak angolul szólt hozzá. Most is így van. Most 9 éves és a felmérő tanárok szerint, komolyabb nyelvi tudással rendelkezik, mint az echte angol gyerekek. Persze, a kölykök megtanulják egymástól a szlenget is...egy angol iskolában, ahol aztán minden nációból van, nem nehéz így tanulni. Már alakul a kinai, meg a koreai is...
Egyébként hihetetlenül drága ilyet megvalósítani. Mind magát az intézményt, mind a gyerek tagságát.
"Miért jobb, ha jobb egyáltalán a magán mint állami?"
Mert ott talán jobban megfizetik a pedagógusokat, ebből következően nem olyan agyonhajszoltak.
Másrészt a magán jellemzően tovább tart nyitva. Nem néznek rád úgy, mint egy tömeggyilkosra, ha nem érsz oda 4-re a gyerekért, ami főállás mellett nagyon nehezen megvalósítható.
Belvároshoz közel, hol? Budapesten, Debrecenben, Bivalytoszodon?
Több nemzetiségű ki lenne? A nevelők? A gyerekek?
Anyagi feltételek adottak? Több 10 milliós csak az indulás. Rengeteg feltételnek, előírásnak kell megfelelni, hogy megkapd a szükséges engedélyeket.
Sokan azért választják a magán bölcsit/ovit, mert az államiban egyszerűen nincs férőhely.
Inkább látnék igényt rá, ha diplomata-negyedben, vagy ahhoz közel lenne, és az itt élő külföldi diplomaták csemetéire alapozod.
Ha van is (lesz is) olyan tehetős magyar, aki majd a csemetéjét ezekre a nyelvekre akarja taníttatni, szinte kizárt, hogy ennyire kicsi korában kezdje "gyötörni". :)) Először tanuljon meg a saját anyanyelvén beszélni a kicsi. Mondom én.
Most minden egyetemista ide jár adatokért? Vagy egy csoporton belül elterjedt a Hoxa?
Nincs gyerekem, de szerintem nagyon függ a hely árától, hogy megtehetik-e, kereslet biztos van rá, hisz most is működik nem egy magán intézmény.
(ez egy egyetemi feladatom,kérlek így olvasd)
A vállalkozásom egy magán óvi és bölcsi lenne a belvároshoz közel. Célom és egy régi álmom egy ilyen intézmény létrehozása. Magyar, angol, német, spanyol nyelvű tehát több nemzetiségű lenne.
A mai világban, Magyarországon 2023-ban is van vajon erre kereslet?
Megteheti-e egy átlag család ezt magának?
Miért jobb, ha jobb egyáltalán a magán mint állami?
További ajánlott fórumok:
- Ti kiveszitek a gyereket a magánóvodából, a járvány miatt? Vagy továbbra is fizettek, amíg otthon van a gyerek?
- Budapesti magánóvodákat ajánlanátok?
- Mi szükséges magánóvoda létrehozásához?
- Milyen feltételei vannak egy magánóvoda létesítésének?
- Kecskeméten magánóvoda nyílik
- Varázssziget Magánóvoda és Bölcsöde