Madártej Kata módra recept


1-1,5 l tej
3-4 tojás
Csipet só
10 dkg cukor vagy helyette édesítőszer
1 vanília puding
Esetleg 1 cs.vaníliás cukor (nem muszáj)
A Madártej Kata módra elkészítési módja:
A tej nagy részét felforralom, közben a tojásokat szétválasztom, és a fehérjét kemény habbá verem a csipetnyi sóval (ha édesszájú lennék tennék bele egy cs.vaníliás cukrot is). A felvert habot belekanalazom a tejbe, és kicsit megfőzöm úgy, hogy meg is fordítom közben. Nem kell sokáig, csak fél-fél perc mindkét oldalának. Aztán kiszedem a habot egy tányérra. A tojássárgáját összekeverem a vaníliás pudingporral, a cukorral vagy édesítőszerrel, és egy kicsi tejjel, és ezt a keveréket lassan a forró tejbe öntöm, és folyamatos kavargatás mellett összeforralom, hogy szép selymes legyen. Ha kész visszarakom a tojáshabokat a tetejére, kihűtöm, hűtőbe teszem pár órára és hidegen tálalom.
Meg lehet szórni a teteját reszelt csokival is, nagyon jól néz ki - de ezt csak frissen tálalás előtt, mert ha ráolvad úgy nem szép!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: katalin25, 2008. ápr. 3. 20:39
A madártej kata módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.