Macskapiszkot mivel tudom kiszedni a szövet kanapéból? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ki fogom próbálni őket.
Először a szódabikarbónát és utána a többit szép sorban ha az nem segít mert így nem maradhat.
Köszi mégegyszer!
Amint Ikebana javasolta szövetfrissítő, valamint lehet kapni fertőtlenítő spricnit is.
Domestossal vigyázz, mert a színt is kiveszi.
Szia, sajnos a domestos és a hipo meg ilyenek ha el is pusztítják a bacikat, a szagkomponenseknek ez macskafing...
Ahogy minden olyan mosószer, amiben ammónia van. De kifejezetten a hipószag még annyira zavaró is az állatok számára, hogy esetleg újra oda fog piszkítani, sajnálom...tudod, kábé azért is, hogy még jobban eltakarja a saját szagával a hipószagot.
Léteznek viszont ilyen degregálószerek, egy csomó márka van már (urine off, sanicat, pet professional stb), ezek nem ammóniát, hanem ammónia sókat tartalmaznak, meg más cuccokat, amik reakcióba lépnek azokkal a molekulákkal, amelyek a bűzt okozzák és semlegesítik.
Nem akartam ilyen kacifántosan írni de így működik. Az adott foltot először lemosod egy ammóniamentes mosószerrel (szintén kisállatboltokban kapható mosószerek), majd ráspricceled az urine offot (nemcsak pisifoltra jó), letakarod folpackkal, fél órát rajtahagyod, leöblíted. Ha nem elég, megismétled. Az nem baj, ha nem tudod tökéletesen kiöblíteni, mert ha mélyre is hatol, ott is semlegesíti egy reakció folytán a szagmaradványokat és kész.
Még keresd az összetevők listáján a benzalkonium chlorid elnevezést, ha nem találsz ilyen márkát, amin feltüntetik, hogy ammóniamentes. Ezt használnám a rendszeres tisztításra úgy általában.
Az ecet és a szódabikarbóna is jó szagtalanító-
Ecettel higítva átdörzsölni, szódabikarbónát meg simán rászóród szárazon, kicsit beletunkolod és utána alaposan kiporszívózod.
Köszi!
Ez szuper ötlet!
Újra bedörzsöltem domestossal, hátha.
Remélem segít a dolgon valamit!
Fél év??????
Jesszus, addig nem akarom szagolgatni!
Asszem tényleg le kell akkor cserélni. :(
Valahol még sajnálom is a bolhafészket. :)
Mikor régen volt egy mentett macskánk, annak volt benn alma, Papa kiengedte a közös légtérbe, mert szerette a kis mocskomat. Hát szegény öreg elfelejtette, hogy a szőrcsomónak is vannak szükségletei...
Szerencsére a macska a zuhanytálcába kakált, szóval szavuk se lehetett. :D
Persze Ők ezt akkor nem így gondolták. :)
wanish és utána, egy kis öblösítős szivaccsal dörzsöld át.
Boltokba lehet kapni szagtalanítót kárpitra ilyen szórófejes (pl most azt hiszem a lidl-be is van)
Kb. fél év után elmegy a szag.
Nálunk autókárpitra rondított még tavaly, amikor orvostól hoztuk haza, már egész tűrhető az odor.
Kinti macska.
Nem szokott bepiszkitani de egész nap bent volt. :(
Az már úgy marad. :/
Beleivódott a nedve...
Jah...
Elmentünk dolgozni és valahogy bentmaradt.
Letakaritottam, domestosos vízzel kikeféltem a szövetből de sajnos még mindig büdös... :(
Mivel tudnám szagtalanitani?
Ötleteket várok!
Köszönöm
100%-ban kanapécserével.
Fúj!
Muszáj volt neki pont a kanéépra szarni? :S
További ajánlott fórumok:
- Rágógumit mivel lehet kiszedni a ruhából?
- Beragadt a lefolyótisztító a kádlefolyóba, hogyan tudom kiszedni?
- 2 hetes penészt konyharuhából hogy lehet kiszedni?
- Hogyan kell egy szobaajtó zárat kiszedni a helyéről?
- Hogyan lehet a szörpfoltot kiszedni a kanapéból?
- Kislányom kilocsolta a kakaót a szövetes kanapéra. Próbáltam kiszedni, hiába. Ötletek?