Macskabarátok figyelem segítsetek (beszélgetés)
Sziasztok! van 1 cicám,azt hiszem,megfázott: az orra nedves,kicsit bugyborékol,ha levegőt vesz-a szeme szerencsére tiszta,tehát remélem,nem macskanátha.Lehet,vagyis érdemes rá varrni kabátkát,hogy melegítse?Tavaszzal születet,de nem nőttmeg :akkora,mint egy 1 hónapos..és gondolom,érzékenyebb a hidegre.Éjjelre behozom,de a nappal egy részében kinn kell lennie.
szóval..varrjak neki kabátkát? elviseli?
Sziasztok Cicabarátok!
A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének menhelyén rengeteg gyönyörű cica várja leendő gazdiját!!
Kérlek, nézzetek körül honlapunkon, galériánkban, és ha ismertek bárkit, aki a közeljövőben cicát szeretne, kérlek, ajánljátok neki is a menhelyünkön található cicákat!
Honlapunk: [link]
Galériánk: [link]
Cicáink elsősorban gazdit, végleges, meleg otthont keresnek, de a téli hónapokra ideiglenes örökbefogadók jelentkezését is szívesen vennénk!
Ideiglenes befogadónak olyanok is jelentkezzenek, akik szívesen vennének részt a vadóc, félősebb cicák megszelídítésében, emberekhez szoktatásában, szocializálásában. Hálás és nagyon szép feladat elnyerni ezeknek a cicáknak a bizalmát!
Minél hamarabb.
Mivel a macsekok helyhez szoknak ,ezért szép lassan merészkednek a háztól távolabb.
A kiscicák általában nagyon közel puhatolóznak,szaglásznak,játszanak,így ismerik ki a terepet.
Persze az elején azért nem árt követni őket ,merre játszadozik(-nak),de később felesleges.
Mindig csak egy területen belül mozognak,minél nagyobbak ,annál nagyobb területen természetesen.
De ha éhesek,ha álmosak ,akkor visszajönnek.
Nagyon sajnálom a cicádat!
Ajánlok Neked egy oldalt,nézd meg a fórumot ha van kedved,tapasztalt cicások járnak oda beszélgetni,lehet,hogy van néhány használható ötletük,amivel meg tudod hosszabbítani a cicád életét!
Sok sikert és minden jót!
Junior kisállat rezervátum
Én Biolux almot használok,olcsó és jó.Kipróbáltam majdnem mindet de nekem ez jött be.
Én általában hetente ürítem ki teljesen,de akkor is felhasználom még a tetején lévő szárazat.A kakit minden alkalommal kiszedem,a pisist pedig hetente kilapátolom az aljából és újat töltök bele.Az alomtálcát havonta teljesen elfertőtlenítem.
Nincs a lakásban macskaszag sem pisi sem kaki.
Nekem ez vált be,a többi alomnál hetente többször sikáltam az alomtálcát és sokkal több fogyott az alomból is mint ebből.
Az én cicám azonnal beletojik,ha teljesen kifertőtlenítem,ezért nem teszem sűrűn,szerintem kell,hogy egy kicsit érezze a saját szagát,hogy magáénak tudhassa.Persze mi ezt nem érezzük!:DDDD
Eddig nem volt vele baj, megtalálta. Most se mindig kakil mellé, és egyszer fel akarta nyalni, tudta, hogy nem jó helyen van. Naponta többször kitisztítjuk, de a pisije ott marad. Lehet, hogy nem jó almot választottunk?
Milyen gyakran kell az egészet kicseréln?
Az alomtál legyen elég nagy,hogy kedvére kaparászhasson benne,mindíg legyen tiszta,mert sokan nem szeretik a szennyezett almot.Ne legyen közvetlenül a kajás edényei mellett mert azt nem szeretik.Tedd egy olyan helyre,amit könnyen megtalál de nincs a központban mert sokan"szégyenlősek"!:DDDD
Ha kicsi a cica tedd többször az alomra.Előbb utóbb meg fogja találni.Próbálkozni kell,mert lehet,hogy valami nem szimpatikus neki azon a helyenvagy valóban csak nem találja néha.
A cicák tiszta állatok,mindíg az almot használják ha rendben van tartva.Ha nem,akkor valami nem tetszik nekik de azon könnyen lehet változtatni.
Sok sikert!
Hello
Mitől van az, hogy a macsek néha nem találja meg az almát? Látom rajta, hogy keresi, és ha megzörgetem, rá is talál, de ha nem vagyok ott, akkor mellétojik
Beszéltem állatorvossal, direkt mondtam, hogy még néha szopnak a kicsik de emellett reggel este már esznek. Mondta, hogy ez nem baj, mert ebben a korban már nincs tápanyag az anyatejben, csak megszokás. Mindenképp szeretném minél előbb megműttetni a cicát, úgyhogy viszem is. A kölykök meg valószínűleg még itt lesznek, mert nem nagyon kapkodnak érte. De semmi gond ezzel, majd jönnek értük, ha kell. Nagy állatbarát vagyok, szóval kidobni nem fogom őket.
Már többször voltak kiscicák és végül mindig sikerült gazdit találni. :)
Sziasztok! Szükségem lenne pár segítő macskabarátra! Elkövettem azt a hibát, hogy nem műttettem meg idejében a nőstény macskám és ahogy lenni szokott, jöttek a kismacskák. Nekik szeretnék gazdát találni. Nagyon édesek, aranyosak és barátságosak, mert kiskoruk óta emberek és kutyák között vannak. Két szürke (egy fiú, egy lány) és két cirmos van (szintén egy fiú, egy lány). Most olyan 6-7 hetesek, már önállóan esznek, úgyhogy azonnal elvihetőek.
Képet kérésre küldök! Minden segítséget köszönök.
A mamacica pedig holnap kerül ivartalanításra.
Szia Macsek!
Nem hajlandó kifizetni, a szóbeli megállapodást semmisnek tekintette önhatalmúlag. Igen,azt hiszem valóban nem tehetek semmit,de úgy gondolom, hogy vmit változtatni kéne. Ez a rendszer ilyen formában tarthatatlan. A "nagyok", a hiteles tenyésztők korrektek és ott nincs ilyen jellegű probléma. Alkalmam nyílt megismerkedni párral és igen, már tudom, hogy rosszul választottam
További ajánlott fórumok:
- 30-40 éves egyedülálló fiúk édesanyjai figyelem!!
- A férfiak mennyire veszik figyelembe a külsőt párválasztáskor?
- Szerintetek mennyire veszik figyelembe az autósok, ha látják, hogy "baba az autóban" matrica van egy kocsin?
- Beteges, ha figyelem a páromat, hogy mikor lép be az iwiwre és hasonlókra..?
- Miért van az, hogy bizonyos férfiak kizárólag egy nő külsejét veszik figyelembe?
- Unatkozom, figyelemre vágyom!