Macska mérgezés (beszélgetés)
Sziasztok, nekünk szerencsénk volt, meggyógyult a cica. De, ami nagyon furcsa, rajtunk kívül retteg az emberektől. Ha egy idegen bejön a kertbe, mint az őrült, spurizik be a házba. Nem tudom, ki bánthatta, előtte mindenkivel nagyon barátságos volt :(
De talán jobb is, ha bizalmatlan marad, hogy még egyszer ez ne fordulhasson elő.
18 év...gyönyörű kor. A gyerekkori barátnőmék Szandrája is hasonló korú volt.
...és az embert nem vigasztalja, hogy szép kort élt meg, de legalább sokáig együtt lehettetek. A családtag, családtag marad. Mindörökké.
Sajnálom! :(
Édes Istenem! :( Sajnálom! :(
Nem értem én a világot..., de biztos velünk van a baj. :(
Sajnálom:(
Nagyon nehéz döntés volt,de jól cselekedtetek.
Az Én Cirmókámat 18 évesen kellett elaltatni,fájó szívvel tettem:(
Üres lett a ház nélküle:(
Szerintem ha evett és mászkál, akkor rendbe fog jönni, de most több odafigyelést igényel.
Attól függ, hogy milyen mérget evett, mennyit és mennyi időre találjuk meg őket. Néha felvirrad a szerencse csillaga! Kívánom, hogy jöjjön rendbe teljesen!!!! +++++++
Nálunk is nagyon sok állat van. Nemrégiben befogadtunk egy kis cirmos kandúrt, akit annyira megszerettek a gyerekeim, hogy a harmaik tesónak hívják. Minden este, amikor hazaérünk oviból/suliból/munkából, bejön velünk a házba. Tegnap késő estig nem került elő. Az egész család kiment keresni, végül elővánszorgott egy farakás alól, iszonyú állapotban. A bundája csupa csimbók, bogáncs, és látszott, hogy nagyon erős hasmenése volt többször. A szaga is nagyon fura vegyszerszagú volt. Úgy mozgott, mintha minden lépés nagyon fájna neki. Ölben bevittük, letisztogattuk. Rengeteg vizet ivott, aztán egy kis tejet is. Nem tudom, hatásos recept-e, anyukám minden mérgezéses állatnak azt szokott adni, hát kipróbáltuk.
Este, miután lefektettem a gyerekeimet, ülök a kanapén, egyszer csak ott áll előttem és hatalmas szemekkel nézett rám, szomorúan, olyan bánatos volt...mintha azt mondaná, hogy a családja közelségére vágyik. Magam mellé tettem a kanapéra, jéghideg volt a macsa, pedig meleg volt a lakásban. Egyik kezembe vettem a mancsait, a másik kezemmel a testét melegítettem, meg be is takargattuk. Úgy aludt el, a fejét a kezembe hajtva.
Ma hajnalban a lányom vidám kiabálására ébredtem, a macsek, aki mindig vele szokott aludni, képes volt felmászni az emeletre, ahol a lányom szobája van és mivel nem tudott felugrani az emeletes ágyra, a mellett levő székre telepedett le. Már evett is egy kicsit. Alig várom, hogy hazaérjek, nagyon rossz volt otthagyni reggel...
Annyi féle betegség van, amit nem tudunk elkerülni, és ilyenkor elvisznek egy darabkát belőlünk. :(
Este megyünk a másik házhoz és akkor többet fogunk tudni Hunciról.
Vannak ilyen emberek sajnos:(
Cirmike szívbeteg volt:(
Drukkolok hogy Huncut előkerüljön!!!
És légy erős,bár tudom hogy nehéz♥
Megnéztem Cirmikét a képeid közt! Gyönyörű cica volt. Sajnálom! :(((( <3
Tibi is 4 éves volt.
Cilumiluci! Én még mindig nem akarom elhinni, hogy valaki szándékosan tette.., de talán könnyebb így a lelkemnek. Csak abban bízom, hogy Huncut előkerül.
Őszinte részvétem:(
Még bennem is friss Cirmike elvesztése:(
Köszönöm Reni!
Van, amit le szerettem volna írni Nektek, de most jutott eszembe kávé kavargatás közben.
A párom anyukája külföldön dolgozik. Nem akartunk szólni neki, amíg nem lesz biztos a gyógyulás, vagy... :(
Még vártunk az állatorvosnál, hogy Tibi elaludjon, a párom felhívta az anyukáját elmondani. Megdöbbentő, de azt mondta az anyukája, hogy nézegette a fényképeket, és érezte, hogy valami baj van Tibcsivel.
Engem a víz is levert ott, akkor. Még mindig libabőrös vagyok.
Ők, amolyan gyerekek az anyósjelöltemnek. Mivel ő eléggé, hogy is mondjam (?) antiszociális lett, és keserű, valahogy a cicáiban találta meg az őszinteséget. Talán emiatt a kapocs miatt érezhette?
Köszönöm szépen!
Neki biztosan jobb így, és nem szabadott önzőnek lennünk. Nem is voltunk azok azt hiszem, de...hát...nem könnyű. Ez az a dolog, amihez nem lehet hozzászokni, mert mindig ugyanaz van. Űr tátong bennem, és arra ébredek éjjel, hogy nem kapok levegőt.
Természetesen, ha megindul a lavina...; most azért vagyunk idegesek, mert Huncutkánk nem volt meg sem a reggeli, sem az esti etetésnél. Reméljük előkerül épségben.
Sziasztok!
Köszönök szépen minden hozzászólást mindenkinek.
Tegnap késő délutánra Tibi cicánk teljesen legyengült, elhagyta magát, nem tudta nyitva tartani a szemét, vizet sem tudott magához venni.
Útközben az orvos felé hangosan sírt, és mi is.
Az orvossal való konzultálás után meghoztuk a döntést. Elköszöntünk tőle. Borzasztóan nehéz szívvel búcsúztunk. Azt akarom hinni, hogy a neki legjobb döntést hoztuk. Az orvos szerint jobb így.
Bizonyára már átkelt a Szivárvány hídon, és odafenn kergeti az egereket.
Szörnyű délutánunk volt tegnap, majd következett az éjszaka, de a reggel sem volt kevésbé fájó. Valahogy nem találjuk a helyünket, de neki már nem fáj semmi.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinál most a macskád?
- A macskatartás titkai
- Küldj egy macskát ! 🐱
- Mivel lehet elriasztani a macskákat?
- Férjem vegyszerekkel dolgozik, melyek a bőrébe is beivódnak. Meddig bírja a bőr? Mérgezést okoz?
- 2 db fatüzelésű kandallóval fűtünk, kell tartanunk a szén-monoxid mérgezéstől vagy ez inkább csak gázfűtés esetén fordul elő?