Ma KFC-s csirkét csináltam, itt a hoxán olvastam pár hete a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ellehet basaválni bármikor/bárhol akármit. Lehet h valaki kezdő volt, lehet h nem elégitették ki utoljára, szóval car napja volt.
Nyújtsa fel a kezét aki még nem basavált el valamiféle kaját.
Én nem nyújtom, mert nem midig sikerűl úgy ahogy szeretném, pedig imádok főzni, 9-éves koromban kezdtem.
Milyen volt?
Sületlen, túlsült, ízetlen, vagy?
Syeretném tudni.
Harsányan felröhögtem, milyen igaz!
Olvasom a süti receptjét: 20 dkg cukor a tésztában, 25 a krémben, és akkor még rátesz egy 30 dekás cukormázt, el nem hiszem, hogy ezt megsütötte.
Vagy az elkészítésnél olyan anyaggal dolgozik, ami a hozzávalók között meg sincs említve.
FB csoportban hencegnek nagy büszkeséggel, hogy feltalálták a spanyolviaszt, tojáshab helyettesítése, amikor felteszek rá konkrét kérdést, síri csend.
Mondjuk arra jó internetről tanulni, hamar mély víz.
Mint minden más, ez is ízlés dolga. Nekem pl. az eredeti ízlik a legjobban. Ha válogatok akkor a sötét hús, tehát nem melle. Ha csak külön veszek, akkor combja töve. A krumpli hasábok pedig ugyanabban a kenyér morzsában vannak rántva, majdnem olyan az íze, mint a húsnak.
Csak a szárnyból 12-féle van.
Ezt nem tudtam, hogy lehet kérni csípősen is.
Haverék macskajancsik, ha nem kérték így is meg úgy is ha már ott voltak.
Igen. Amerikában más, nagyon finom, nem véletlenűl lett világhírű. Sok helyen utánozzák.
Van csípős is, ki mit szeret. Aki otthon maguknak készíti el, az ne a Kócos Manci receptjét használja, hanem az erededit.
Előfordul. A baj az, hogy manapság már mindenki Michelin csillagos séfnek hiszi magát aki életében megfőzött már egy 6 perces tojást és ezen felindulva írogatja a netre a barom receptjeit, amiknek jó részük semmire való. Rutin kell hozzá, hogy ha elolvasod a receptet kiszúrd, hogy ez tuti nem lehet jó.
Én néhány szerző receptjeit olvasom, fogadom meg, bennük még sosem csalódtam.
A KFC-s csirkének már én is nekiugrottam párszor, de sosem lett "igazi", a receptje kb. akkora titok mint a Coca-Colaé. És erre is igaz, hogy globalizáció ide vagy oda a világon sem egyforma.
Haverházaspárék voltak idén Amerikában az első KFC-ben, azt mondták teljesen más, pl egyáltalán nem csíp de sokkal ropogósabb.
Mindenkinek más az ízlése, ami másnak jó és finom, nem biztos nekünk is jól esik.
Hogy elkészítetted, valószínű érzed, mi hiányzott belőle, javíts az ízlésed szerint a fűszereken.
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás: mikor kezdjük, mit adjunk a picinek? - Ahogy én csináltam...
- Hozzátáplálás, ahogy én csináltam
- 8 millióból 12-t csináltam egy év alatt, részvényt vettem,...
- Foltossá tette a poharaimat a mosogatógép, mit csináltam rosszul?
- Butaságot csináltam?
- 2 nappal ezelőtt csináltam egy Clearblue terhességi tesztet, amin halványan látszik a második csík. Mit jelent?