Libatöpörtyűs pogácsa recept
90 perc
A Libatöpörtyűs pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt
20 dkg libatöpörtyű
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg libazsír (vagy vaj, margarin)
2 tojás
1 dkg só
2 g őrölt bors
A Libatöpörtyűs pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatott élesztőt hozzáadjuk az átszitált liszthez. Hozzáadjuk a felovasztott zsiradékot, fehérbort, tojássárgáját, só, borsot, tejfölt és a darált töpörtyű felét. Jól bedagasztjuk és nem túl hideg helyen 15-20 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, a maradék töpörtyűből megkenjük, félbehajtjuk, ismét megkenjük. 2-3 alkalommal ismételjük ezt a műveletet, míg elfogy a töpörtyű. Végül kinyújtjuk, a tetejét késsel rácsosra vágjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 15 percig pihentetjük a deszkán, felvert tojással megkenjük, majd 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 13. 08:15
A libatöpörtyűs pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.