Libanoni csirke recept
A Libanoni csirke hozzávalói:50 dkg csirkemell vagy comb
4 fej vöröshagyma
kevés fűszerkeverék
2 ek. olaj
1,25 liter joghurt
1 ek. vaj
2 ek. kukoricaliszt
1 tojás
5 dl víz
só.
1 ek. szárított mentalevél
2 gerezd fokhagyma
A Libanoni csirke elkészítési módja:
A lebőrözött, kicsontozott csirkét kockákra vágom, a vöröshagymát felszeletelem. A felhevített olajon a vöröshagymát üvegesre dinsztelem. Ráteszem a húst és a fűszerkeveréket, felöntöm a vízzel, felforralom, majd lejjebb véve a hőt addig párolom, míg a hús megpuhul. Összekeverem a joghurtot, a felvert tojást, az előzetesen 2 ek. vízben elkevert kukoricalisztet és a sót. Kevergetve felforralom, majd lejjebb véve a hőt, hozzáadom a csirkét mártásával és 10 percig párolom. Közben vajat olvasztok, 1 percig sütöm rajta a szétzúzott fokhagymát és mentát, majd az ételre öntöm.
Karfiolrizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. aug. 28. 21:22
A libanoni csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.