Letöltöttem a 0953-as nyomtatványt, de a fejlécen a 2009. év szerepel. Ezt kell kitölteni erre az évre, vagy még várjak? (tudásbázis kérdés)
:D
Tényleg ott van a 18. sor.
Sebaj,
jövőre már nagyon jó kezdő leszek. :D
Köszönöm, és ebben a pillanatban érkeztek a banki értesítők, hogy méltóztassak bevallást adni a 1053-as nyomtatványon. :-)
Minden kívánságom így teljesülne.
Most már ráérek cicózni vele május 20.-ig.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
most a 18. sorban van a nyugdíj.
de amúgy ha már kaptál a nyugdíjintézettől igazolást, akkor valószínűleg azon is rajta van, hogy hányas sorban kell szerepeltetni az adott juttatást amit adtak neked.
Tavaly a 0953-ast kellett kitöltenem, mert tőzsdéből származó jövedelmem van a nyugdíj mellett.
Tuti, hogy tud róla az APEH, mert a BÉT tájékoztatja.
Most még járkálom körbe, mint macska a forró kását, mert a jó kis tavalyi puskám nem jó.
Ugyanis itt nincs is 12. sor. :-(((
Oda kellene a nyugdíj összege.
az egyszerűsített bevalláshoz szükséges nyilatkozatról van szó most?
csak mert az egyszerűsített bevallást csak bizonyos esetekben választhatod (a leírásban benne van konkrétan hogy mi az, ami kizáró ok). gyakorlatilag ez akkor praktikus, ha olyan jövedelmeid vannak amit az apeh úgyis ismer (mert a munkáltató, nyugdíjintézet stb küldi havonta az adatokat), illetve még egy-két lehetőség, ezeket lehet konkrétan a második oldalon X-elni, és akkor úgy küldi ki az apeh majd a bevallást, hogy annak az extra jövedelemnek is ott lesz a rubrika, és te majd beírod. (de mondom, ez csak bizonyos típusú jövedelmeknél lehetséges)
szóval első körben nézd meg a leírást, hogy egyáltalán választhatod-e az egyszerűsített bevallást (tájékoztatóban részletesen fel van sorolva), s ha nem találsz kizáró okot, akkor a második oldalon oda kell tenned az X-et amilyen típusú a plusz jövedelmed.
Megvan, letöltöttem, de még necces, hogy hova tegyem az X-et, mert nyugdíj mellett van némi adóköteles bevételem.
Ebben is tudsz segíteni?
apeh (nav) honlapról :D
minden nyomtatványhoz van részletes leírás is, ha bizonytalan vagy, akkor olvasd el azt is:)
de amúgy a nyomtatvány fejlécében is ott az évszám
Hopsz!!!
Lehet, hogy megvan?
Jövőre 1153 lesz?
Jaj Ittenkém,
jaj cegény ősz fejemnek. :D
Ezt honnan lehet tudni?
Pl. honnan tudom meg, hogy pl. jövőre melyik számú nyomtatványt kell beküldenem?
Letöltöttem a 0953-as nyomtatványt, de a fejlécen a 2009. év szerepel.
Ezt kell kitölteni erre az évre, vagy még várjak?
További ajánlott fórumok:
- Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni?
- Hogyan kell a készpénzfizetési számlatömböt kitölteni?
- Ha másik számlára akarom kérni a családi pótlékot, akkor milyen nyomtatványt kell kitölteni?
- Hová kell beküldeni a megváltozott munkaképesség elbírálásához szükséges papírokat és milyen nyomtatványt kell kitölteni?
- Adó gurukat szeretnék megkérdezni, milyen nyomtatványt kell kitölteni? ...
- Gyed kompenzációs nyomtatványon a változás bejelentést milyen esetben kell kitölteni?