Létezik olyan munka, ami a családdal összeegyeztethető? (tudásbázis)
Szerintem létezik ilyen munka csak meg kell találni. Nekem egy hét éves kislányom van. Iskolás.
Reggel hat órára járok dolgozni. Gyereket a párom viszi suliba.
Szerencsére a főnökeimnek (mert többen is vannak) az a fontos, hogy a munka el legyen végezve, így ha lelépek délután egykor akkor sem néznek rám nagyon morcosan (persze, ha sok a munka, akkor maradok négyig - ami így napi tíz óra - szerencsére ez a ritkább.)
Így mire megyek a gyerekért (négyig van napköziben), addigra többnyire bevásárolok, kitakarítok és néha még egy kis tornázásra is marad időm és a délutánom a családé. Ha esetleg túlóráznom kell, akkor anyukámhoz megy a gyerek és onnan hozza el valamelyikünk (mama a sulitól kb. 2 percre lakik)
Ehhez persze hozzátartozik, hogy a párom segít a háztartási munkában, néha bevásárol stb.
A fizetésem átlagos, plusz benzinpénz, étkezési utalvány.
Munkakör: pénzügyes, bérszámfejtő, ágazati adminisztrátor.
A munkahelyem tiszta, világos, meleg.
Hátrány: nagy a felelősség, sokféle emberrel kell tudnom együtt dolgozni (többdiplomás és betanított munkás egyaránt), és a hónap eleji túlórák (bér, járulék stb.), de ezek hónap végén visszajönnek.
Végzettségem: fősuli
Vannak biztosan munkahelyek, de ha kicsit sok a meló vagy elegem van akkor arra szoktam gondolni, hogy sokkal szarabb lenne egy multinál a soron vagy a TESCO-ban pénztárosként (persze ha rékényszerülnék, akkor ezt is elvállalnám).
Előtte volt több munkahelyem. Olyan is ahol jó volt a közösség de szar a pénz (újság szerkesztőség) és olyan is ahol jobb a körülmény, de rohadt nagy a stressz és állandóan porig alázott a főnököm (ügyvédi iroda).
:DDDDDDDD
biztos, hogy nem emberből vagy :))) Ha bedobok egy százast, hány okosság jön ki belőled?? :)))
"Nem az a lényeg, hogy mire van, vagy nincs időnk,
hanem az, hogy mit, és mennyire tartunk fontosnak. "
szerintem egy normális munkát találni nagyon nehéz, Nekem van titkárnői, számviteli felsőfokú és infókönyvtár főiskola (ez majdnem) végzettségem
mégsem tudok elhelyezkedni a szakmámban mert nincs szakmai tapasztalatom, de ha nincs hogy legyen??? Így a vendéglátásban dolgoztam többnyire. Szóval ha valakinek megvan a végzettsége akkor sem egyszerü elhelyezkedni. Bár most ez nekem nem aktuális mert gyesen vagyok,de érdekel a téma, hisz majd előbb-utóbb dolgoznom kell nekem is! De hol?? mennyiért??? és hogy látom el majd a kisfiamat???Ez az amit nem tudok, mert még mindig nincs a szakmámban gyakorlatom. Pedig szeretném csinálni őket. Főleg a titkárnőit
Miben segítettek avagy nem segítettek neked ezek a könyvek?
Megváltoztatták a gondolkodásmódomat!
Oké. De tulajdonképpen miről szól a fórum? Mert az az érzésem, egyetlen helyes válasz létezik: nem, sajnos nem egyeztethető össze.
Szeretném megérteni, hogy a felsorolt írókat miért citáltad ide? Voltaképpen te mit gondolsz? Létezik ilyen munka? S ha igen, s ha nem miben segítettek avagy nem segítettek neked ezek a könyvek?
pedig nem provokáció!
én nem úgy érzem!
További ajánlott fórumok:
- Létezik anyabarát munkahely, vagy csak legenda?
- Külföldi munkavállalás családdal
- Nem hiszek benne, hogy mindenkinek létezik olyan munka,...
- Létezik törvény arra, hogy csak számlára utalhat fizetést a munkáltató?
- Munka multiknál és a bölcsőde? Összeegyeztethető?
- Hogy tudod összegyeztetni a fősulit a családdal és a munkával?