Létezhet, hogy ugyanazért a szabálysértésért (tilosban parkolás) két társaság is megbüntessen? Közterület felügyelet és Rendőrség. (tudásbázis kérdés)
Képzeld! Nem kellett volna fizetned csak az egyiket (gondolom azt, amelyik előbb tette rá a cédulát). Ugyanis nem lehet ugyanazért a szabálysértésért két társaságnak is megbüntetnie!
Azt, amelyik időben először tette ki a cédulát, azt kifizettem, a csekkel viszont felkerestem a másik társaságot és ott helyben törölték a feljelentést.
ez most volt:)
erre nem vonatkozik!
én nem hiszem,h minda2 társaság megbüntet!
Ha létezik ilyen akkor szégyeljék magukat!
Döntsék el,h most az közterületeseké vagy a kiadták parkoló társaságnak!
Ugyanez történt velem.
Megálltam egy pont megüresedő helyre. Az utca elején semmilyen tábla, aztán telefonfülke, és az mellé álltam. Kiszálltam, de csak hátrafele kerülve tudtam csak feljutni a járdára, mert szűk volt a hely. Ott körülnéztem, semmi tábla, és sehol egy parkolóóra. A boltostól kérdeztem, hogy merre induljak, mivel volt vagy 50 fok, ne mászkáljak hiába, ellenkezőleg.
Nem látszott a tábla a járdáról, ahonnan körülnéztem és beszélgettem, mert a telefonfülke és a várakozni tilos tábla közt EGY MÉTER, ha volt és az összes utánam következő autó tilosban parkolt - valószínűleg nekik sem tűnt fel.
Nem hiszem, hogy valaki, aki naponta azon a helyen parkol, vállalja, hogy két társaság is megbírságolja.
UGYANAZÉRT bírságoltak meg.
Mind a ketten, a Közterület felügyelet és a Rendőrkapitányság is!
Tudnátok esetleg valamit ajánlani, hogy kivédhessem, hogy ugyanazért kétszer ne kelljen fizetnem?
Nem mondod :(((
Ez gáz
Velünk is hasonló történt.
Befordultunk egy behajtani tilos, kivéve célforgalom táblával ellátott utcáb Pesten, de mivel ott volt dolgunk, tovább hajtottunk. Kb 200m után behajtani tilos, kivéve BKV tábla következett, de megfordulni nem tudtunk, így továbbmentünk, és a célnál megálltunk a parkolóba.
Mire visszaértünk a kocsihoz, már lebilincselve várt szegény, de még elkaptuk a közterületeseket, és potom 16e Ft-ért leszedték a béklyót a nagykorú Wartburgról. Még mondták is, hogy örüljünk, hogy nem a rendőrök állítottak meg, mert akkor többe került volna.
Kb 2 hónappal később kaptam egy bírságot, mert tilosban parkoltam ugyanakkor a rendőrségtől.
Ez érdekes volt, mert az autó a szüleimé, és a párom vezetett, így kérdeztem, hogy sikerült nekem póstázni a bűntetést. Ők a közterületfelügyelettől ezt a nevet kapták meg, volt a válasz (én töltöttem ki a papírt,amíg a párom pénzt vett fel), tehát összejátszanak, és ott nyúlnak le ahol tudnak.
attól függ,hogy melyik hatóság mire hivatkozik.
de a tv. kimondja hogy ugyanazon szenélyt ugyanazon tettéért nem lehet kétszer felelősség alá vonni (ne bis in idem elve)
További ajánlott fórumok:
- Falun élünk, az egyik utcabeli nem akarja engedni, hogy előtte menjen el a tehén.Tehet ilyet? Az utca nem közterület?
- Aszfalt krétával ha rajzol a gyerek közterületen az rongálás?
- Közlekedési szabálysértés
- Kutyasétáltatás közterületen
- Közlekedési szabálysértéskor a helyszínen kell kapnom valami papírt?
- 3. kerületi kutyások!! Van köztetek olyan akit közterületesek megbüntettek, mert szabadon szaladgált a kutyátok!?