Leszoktattátok a babátokat a ciciről, amikor elapadtatok? (tudásbázis)
én nem mondtam el senkinek, hogy meddig szoptattam,. ez kettőnk ügye volt a fiammal. Aki meg beleugatott, nagy ívben elhajtottam .
( anyukám előtt egy kicsit kellett sumákolni de 25 éve még inkább szoptatáspárti volt az eü )
rengeteg tejem volt, agitáltak a védőnők is, hogy adjam el a felesleget .
A fiam 3 éves korán tul is szopott, de ahogy oviba került, lassan leszokott. Nem az elapadás miatt, hanem az óvóda miatt hagytam abba a szoptatást, persze a 3-4 évben már nem volt annyi tejem mint eleinte, de nagyon sok volt. 6 hónapos korától dolgoztam, anyukám adta neki a sok lefejt tejet a hűtőből.Ovis korában szépen lassan leszokott.
Nem is tudom, hogy mikor apadt el a tejem, de a fiam az utolsó cseppig kihasználta.
Sokan bele akartak szólni, hogy miért szoptatom ilyen sokáig, de a fiam soha nem volt beteg, tápot bébiételt sem kapott soha.
Igazad van csináld azt, ami nektek jó.
Aki meg veszi a bátorságot, hogy beleszóljon, az ne lássa a bizonytalanságodat, nyilvánítsd ki határozottan, hogy nektek így jó.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Igen, érdekes, hogy mennyire megoszlik a vélemény. Egyik fele azt mondja, hogy már nem nagyon kéne, míg a másik fele azt javasolja, hogy szoptasson az anyuka, amíg tudja, van rá igény és az anyukának is jó.
Egyenlőre igazából nekem, nem gond, igény van rá, és ebben a párom is partner, támogat.:) Csak a szomszédban laknak a szüleim, aztán ők nem a támogató táborba tartoznak... :( Így néha elbizonytalanodok. :( Eddig is az igény szerinti szoptatás mellett döntöttem, ők még a 3 óránkéntiben neveltek minket fel a testvéreimmel... Hát akkor csinálom tovább úgy, ahogy nekünk jó. :)
Szia! Addig nem fogsz elapadni, amíg szopik, hacsak nem valamilyen tej-elapasztó gyógyszert szedsz. Magyarán ha le szeretnéd szoktatni, előbb el kell választani, utána fog elapadni, de nem másnap, még hetek múlva is lehet valamennyi tej.
Én csak 1 hónapja, 26 hósan tudtam a kisfiamat teljesen elválasztani, addig este elalváskor és reggel is igényelte a tejcit. Úgy oldottam meg, hogy 3 napig anyukámnál voltunk, akit nagyon szeret és ő altatta és ő volt ott, amikor reggel felébredt, én el is mentem otthonról. Így meglepően könnyen sikerült, bár reggel még 2 hét múlva is kérte, mindig azt hittem, az este lesz a macerásabb.
Elmúlt 3 éves mikor abbahagytuk! Addig igény szerint kapta. 14 hónaposan akár 5ször is egy nap!
Kapsz majd ilyen,meg olyan választ, neked kell döntened a gyermeket figyelembe véve.
Szerintem amíg van tej és igény is van rá, addig had szóljon. Ha nincs tej, nincs értelme.
Nem hagytam.
22 hónapos volt, amikor közös megegyezéssel abbahagytuk ezt a tevekeménységet.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Ciciről leszoktatás...saját ágy....segítség
- 2 éveslesz a kislányom. Hogy tudnám leszoktatni a ciciről?
- Hogyan lehet a babát leszoktatni a ciciről (egészségügyi okok miatt) és rábírni, hogy tápszert igyon?