Valahogy le lehet szokni arról, hogy másnak segítsek? (beszélgetős fórum)
Mondj többször nemet.
Sokszor mwgbántam, hogy segítettem .Nekem lett rosszabb vagy én lettem a bűnbak.Egyszerűen kihasználtak /nak/
Még mindig van lelkiismeretfordalásom, ha nem próbálok segíteni, de nem.
Gyakorold a telefonos segítségkérőknél. Nem!!!
Értem a kérdést, én is ilyen voltam. Valahogy mindig a saját problémámnak éreztem másokét és meg akartam oldani, segíteni akartam mindig a megoldásban.
Le lehet szokni róla. És érdemes is. Ésszel. Amikor ilyen szituációba kerülsz, akkor elő kell venni az eszed és erővel visszafogni magad.
Ez nem azt jelenti, hogy soha senkinek nem segítesz többé, de meg kell válogatni. Én is sokszor tapasztaltam, hogy erőmön felül segítek, de aztán én koppanok. Azt is, hogy segítek, de amikor nekem kell, akkor arra az emberre nem számíthatok. Azt is, hogy csak akkor kellettem, amikor a segítség is, egyébként le voltam tojva. Ezek miatt változtattam. És most már tudok magamnak megálljt parancsolni, tudom azt mondani magamnak: "nem a te problémád".
Természetesen, ha a segítségem kérik, most is megteszem, amit tudok, de a saját káromra már ritkán cselekszem.
Legyél önmagad az első magadnak, ha neked jó a segítség, akkor segíts, ha neked nem jó, akkor mondd ki bátran: ne haragudj, most nem tudok segíteni.
Te megint csalánra pisiltél?
Hogy lehet már ilyen rosszindulatúnak lenni korán reggel? Nincs egy jó szándékú segíteni akaró hozzászólásod. Nehéz életed lehet:)
Nyílt a fórum.
Nem különösebben érdekel, hogy mire vagy kíváncsi, és mire nem.
Bajos dolog eltalálni, mert van, aki nem szeret hálás lenni.
(Van egy mondás, ha valakitől pénzt kérnek kölcsön: "Nem adok, mert nem akarom, hogy megharagudj rám." Furcsák vagyunk mi, emberek!)
Szia!
Sehogy. Mondanám, hogy mérlegelni kell, hogy mennyire lehet segítség a másiknak, amit te annak gondolsz, de ez hülyeség. Nyilván az ember azért teszi, mert meggyőződése, hogy jót tesz.
Nekem az se nagyon jön be, hogy azt mondjam, hogy szóljál bátran, ha segíteni kell, de magamtól nem segítek. Tapasztalatom szerint az emberek többsége kudarckerülő, így inkább nem fog szólni.
Marad a saját megítélésem szerinti segítségnyújtás, legfeljebb elhajtanak a bánatba, viszont én ilyenkor nem sértődök meg. Tudomásul veszem, hogy a másiknak ez valamiért tolakodó volt. Nekem ilyenből nem szokott konfliktushelyzet kialakulni és később sem gondolnak rólam rosszat. Akadt persze kivétel is, hát azt is el kell fogadni, hogy valaki kifejezetten hátsó szándékot lát bele a segíteni akarásba.
segiteni úgy kellene,hogy ezzel ne bántsunk meg senkit,
akkor nincs belőle sértődés,ennyi,
Szia, hogy érted azt, hogy nem éri meg?
Milyen típusú segítség, hogy konfliktust szül?
Ne vedd magadra, de tudod, sok ember önző módon, saját lelkiismerete miatt segít; esetleg megalázó a másik fél számára stb.
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit csináljak? Hogyan segítsek?
- Van mód arra, hogy örökbefogadott csecsemőt szoptasson az örökbefogadó anya? Be lehet valahogyan indítani a tejtermelést?
- Idegrendszert meglehet erősíteni valahogy?Vitaminokkal stb.
- Ha nem szeretném, hogy mások olvassák a naplómat, le tudom tiltani valahogy?
- Hogyan szoktathatom magam a meleg időhöz? Nagyon nem bírom a nyarakat valahogy, számomra a (-5) - (+15) fok optimális.