Lépcsőházban dohányzást meg lehet-e tiltani? (tudásbázis)
Nem tudom pontosan, a szomszédok mesélték.
Meg fogom kérdezni, mert én is szeretném tudni.
Többször is jártak már a házban.
A gondnok az aki ezt biztosan tudja.
Nálunk ellenőrizték a szemétledobókat - tűzvédelem - akit a lépcsőházban rajtakaptak bagózáson, megbüntették.
Már sokan, sokszor szóltak az illetőnek. A lakásban nem dohányozhat, de lenne azért hol, ahol senkit sem zavarna.
11 emeletes házban a felsőbb részeken igen csak összegyűlik a füst.Legtöbben nem dohányzunk.
Az már nem zárt tér és talán közterület is
Ha arrébb állnának 2m-rel akkor is ott kelelne átjárnod
Nehogymár annyi idő alatt büdös legyen a ruhád, hajad.
Az tény, marha büdös a lépcsőházi és a kocsma bejárat körüli dohányzás, dehát a nemdohányosok vívták ezt ki.
"2003. évi CXXXIII. törvény 26.§ 4) A házirend - a tulajdonostársak összes tulajdoni hányad szerinti legalább négyötödös többségével megállapított - eltérő rendelkezése hiányában tilos dohányozni a közös tulajdonban lévő zárt légterű épületrészekben, területeken, illetve helyiségekben."
Ez azt jelenti, hogy csak a zárt lépcsőházakban (pl:panellakás) tilos a dohányzás alapból. A körfolyosós társasházak függőfolyosóin szabad, mert az nem zárt légterű.
Persze hiába nem zárt légterű, a szűk udvarokban megáll a füst, nem megy el felfelé, inkább bemegy a lakások ablakán, mert arra fele mozog a levegő.
Viszont a társaság közgyűlése dönthet úgy, hogy megtiltja a dohányzást a körfolyosókon is, ha a lakók többsége ezzel egyetért.
tehát egy bunkóságra bunkósággal válaszolnál
vajon miért tart ott Magyarország ahol tart?
Nálunk a fölöttünk lakó jön LE a lépcsőfordulóhoz, ajtónk elé. Pont annyi járással eggyel feljebb is mehetne, ahol szintén van dohányos lakó. De olyan jó tiszta, jó levegőjű helyen cigizni, ugye?:)
Tudtommal most életbe lépett egy tiltó rendelet.
spec nekem a szomszédom jár ki a folyosóra,ablakot nyitni csak éjszaka tudok,mert napközben mintha éreznék mikor nyitom ki,mennek cigizni döl be a füst az asztmás gyerekem szobájába.
nem lehet tiltani,bár én sem értem miért nem az erkélyre járnak..lehet még nem találták meg?
Régi szomszéd néni helyett én a lebszást is benyaltam :D
Láttam, hogy kiborította a szemetet, aztán ment a bevásárlószatyrával tovább. Gondoltam, hogy biztos nem akart már visszajönni külön, úgyis gyorsan megfordul a közeli közértből. Pár óra múlva mentem le, néni visszaért rég, csak cseszett felsöpörni ez emeleteken keresztük potyogtatot szemetet (csikkek, kávézacc, papírzsebkendő, uborkahéj). Én meg szegény nehezen hajolgató néni helyett kimentem, és felsöpörtem. A köztünk lévő emeletről lesből támadott a felháborodott szomszéd, hogy micsoda paraszt vagyok, miért hagyon ott órákig a dzsedvámat :D
nem nagyon tudsz mit tenni, nálunk a kutyájukat szaratják-pisáltatják a liftbe, "ezer éves" a kutya, nem bírja ki míg fűig elér, így jobb híján a liftbe csinálja a dolgát, amit a gazdája le se...mondjuk az még gázabb lenne, ha még a gazdája is odasz..na. :-D
De viccet félretéve, egy lépcsőházban mindig vannak szar dolgok, múltkor egy nyanya mézet öntött ki, mert elejtette az üveget, amivel szintén nincsen baj, mert előfordul, de miért kell szólni neki, hogy takarítsa össze? És most el lehet hordani mindennek, hogy biztos össze akarta takarítani, de NEM, mert még ő volt felháborodva amiért szóltunk neki, hogy fel kéne takarítani, mert belelép a mézbe és végigviszi az egész házban, be a liftbe, ahonnan az összes lakó még szétviszi...hát szép, nem kaptárban lakunk. :-D
További ajánlott fórumok:
- Városok, ahol betiltották a közterületeken a dohányzást. Mi a véleményed róla?
- Szokjunk le a dohányzásról, én ma kezdem szeretnék egészségesen élni
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- Éljen az új dohányzásellenes törvény!
- Elektromos cigivel le lehet-e szokni a dohányzásról?
- Facebookon le lehet-e tiltani a feliratkozókat?