Leirná valaki részletesen a szülés menetét császárosoknak? (beszélgetős fórum)
Hogy sikerült a császár? Jól vagytok?
Remélem minden rendben!
Éjféltől inni se lehetett, reggel 7re kellett mennem be, 1 órát vártunk :-( 8tól 9ig papírmunka. Beöntés nem volt, borotválás szükségtelen, jobb ha előtte gyantáztatsz és nem egy idegen matat rajtad! Katétert felrakják.
9től bő fél óra epidurális érzéstelenítés (ez a legrosszabb része nekem), majd jött az orvos és 1 vágás, 1 perc és mutatták a kislányomat :-) Majd összevarrtak, és ilyenkor érezni hogy pakolgatják a dolgokat benned.
Este 9kor kellett felállni, tusolás, katéterrel. Azt csak másnap vette le az orvos, na de akkor se tudsz még futni!
2 hét amíg elfogadható, és figyeltem, 4 hét volt mire azt mondtam hogy nem érzek semmit a hasamban.
És addig ne akarj nevetni, tüsszenteni!
Anglia :
éjféltől nem lehetett enni, inni reggel 5ig ( vizet )
12kor kerültem sorra, beöntés itt nem volt ( borotváltam magam itthon előtte )
Másnap reggel állítottak fel, mi 3 napot voltunk összesen bent ( kedden volt a császár és pénteken jöhettem haza gyerekestől. Minden felkeléssel könnyebb volt :) Az első 1 nap a legrosszabb, utána minden perccel könnyebb. Szerdán lesz egy éves a kis császár(os)om :)
Nekem 2 császárom volt.Az első s.o. s. a második tervezett.
Éjféltől inni se lehetett.Reggel 6kor beöntés, utána valami infúziót kaptam.Katéter fel,irány a műtő.Engem altattak, fél nyolckor vittek be,háromnegyedkor vették ki a lányomat, 8után toltak ki a műtőből.Délben már a kezemben volt a kislányom.Aznap fekvés.Másnap hajnalban nővér felkelt,segít lefürdeni.Kemény az első felkelés,de nekem is azt mondták hogy jobb ha minnél hamarabb jön megy az ember.Engem a második jobban megviselt mint az első. Nálunk ez a menete,de az a tapasztalat hogy más kórházakban más a rend.
Nekem volt beöntés, borotválkozás. (Bár nem tudom mi a gyakorlat mert akkor még nem tudták hogy császárral fogok szülni)
Bevittek a műtőbe (velem rohantak) gerincbe kaptam érzéstelenítést, ez volt délután 5 kor, végig ébren voltam, nyaktól lefelé semmit nem éreztem.
Fél 6 ra kivették a lányomat, (bikin vonalnál vágtak, most kb 8 cm csík látszik- bugyi takarja, ha volna szőrzet nem is látszana).
Éjjel kettőre kezdett el fázni a lábam, akkor ment ki az érzéstlenítés.
Hajnal 4 kor jött az 1. nővér hogy segít talpra állni- az volt a legkeményebb, azt hittem kiszakad a hasam. De a nővér (egyí jól megtermett idősebb menyecske) felkapott szabály szerűen és mentem mosakodni. Azt mondta higgyem el hogy minél hamarabb állok talpra annál hamarabb visszarázódnak a hasizmok a helyére.
Akkor majd meghaltam de igaza volt.
Aznap délben már behoztál hozzám a lányomat aki üvöltött egyfolytában, szóval jó sokat kellett még felkelnem hozzá.
2 nap múlva már minden sokkal könnyebb volt.
Ne félj, kitartás. És sok szerencsét.
További ajánlott fórumok:
- Mi kell tennem a pszichiáter által kiállított császáros papírral?
- Babakelengyékről részletesen
- Sziasztok! Valaki leírná nekem, hogy az ő 7 hónapos babája, mit evett ebben a korban? Ha lehet részletesen, pl .hány ml-t, kanalasat.
- Milyen egy bölcsődei beszoktatás? Leírnátok részletesen a tapasztalataitokat? Hány bölcsisre jut egy gondozónéni?
- DM pontok beváltásának menetét leírná nekem valaki?
- A sminkelés menetét leírnád?