A sminkelés menetét leírnád? (tudásbázis)
Nincs erre kőbevésett recept, leszámítva azt, hogy arctisztítással kezdj. Én pl. BB krémet (missha) használok alapozó helyett már egy ideje, így nem kell hidratáló sem, de ez bőrtípustól függ. Ha hidratálót használsz, hagyd beszívódni, és addig fesd ki a szemedet, csak utána alapozz. Korrektort használhatsz alapozás előtt is, de ha szükséges, alapozás után még utánaigazíthatsz.
A szemfestést szemhéjalapozóval kezdem, mert különben gyorsan zsírosodik a szemhéjam, ez segít tartóssá tenni. Ha kontúrozáshoz szemceruzát használok, azt a szemhéjfestés után teszem, a tust viszont előtte, mert azt könnyebb elrontani, és így nem kell belenyúlnom a kész festésbe, ha javítani kell.
Szerintem hasonlítunk. :)
Én így szoktam ha "szép" akarok lenni:
1. folyékony alapozó (valójában BB krém)
2. világos púder vagy babahintőpor ecsettel felrakva (a babahintőpor nem vicc :D)
3. szemhéj festés- belső szemzug világosabb, külső sötétebb,de csak felül csinálom meg ezt
4. szemhéjtus, de csak vékonyan és picit túlhúzom a szemem külső sarkainál,hogy picit "cicás" legyen (de tényleg csak egy lehelletnyivel húzom túl!)
5. alsó szemhéj kihúzása fekete szemcerkával de csak középtől kifelé
6. sok-sok szempillaspirálozás, mert az enyémek nagyon picik és nem ívesek
(7. télen egy pici pirosítót is lehet)
Ha csak rohangálós sminket csinálok,akkor a szemhéjamat egyszínűre szoktam festeni, nem használok tust és szemceruzát.
arctisztítás, arckrém
alapozó, korrektor
púder
szemceruza, szemhéjpúder
szempillaspirál
rúzs/szájfény
pirosító
De jó hogy minden fórumban vannak lehúzó kommentek...
Engem is érdekelne pl, mert 23 éves létemre nem tudok sminkelni.... alap szemceruza meg szempillafesték, és ennyinél kimerül a tudásom...
Szeplős arcom van, mandula szemekkel, érdekes barna szemszínnel.....
Valaki tipp?