Rövidlátók sminkelési trükkjei (beszélgetés)
Olyat vegyél, aminek olyan a vége, mnt egy filctollnak, mert könnyebb vele dolgozni. Pl. av.nos Perfect Wear, többféle árnyalatban is létezik, én jobban szeretm, mint a hagyományo tust.
De szép hegyes szemceruza 7köznapra jobb szerintem,a tus nekem alkalmi jellegű, kicsit megkeményíti a tekintetet.
Szerintem érdemes kipróbálni, tartósabb, mint bármilyen szemceruza és nagyon jól kiegészíti a szempillaspirált!
Kisgé! Gratulálok! :-)))
:))))
Én valamilyen különleges képességgel születtem, tudok vékony vonalat húzni.:)))))) De ez nem volt mindig így!:)))
Szerintem ez a legkönnyebb. Így a vastagságát is könnyen szabályozhatod, meg az ívet is.
Na, nem arra gondoltam, hogy az egész szemhéjadat befested, aztán órákig csak MASZATOLOD, HOGY VÉGRE LEJÖJJÖN A FELESLEG!
Sajnos a rövidlátóknak a szemüveg kicsinyíti a szemet, így ha világos árnyalatokat használunk, a szem szinte eltűnik a keret mögött. (A Tereza által ajánlott oldalon olvastam... :) )
Így csak az erőteljesebb színeket ajánlott használni, ami jobban kiemeli a szemet.
Ami kicsit kár, mert eddig a világos rózsaszín, lila, szürke árnyalatokat használtam.
Úgyhogy véget kell vetnem régi szokásaimnak!
Lényegében így a szemszínhez ajánlott erősebb színeket kell használni mindenkinek.
Ha csak az a baj, nem kell művésznek lenni!
Én sem vagyok az.
Vastag vonalat húzol és a végén bendvesített fültisztítóval könnyedén leszedheted a felesleget!
Csak gyakorlás kérdése!
esetleg a barátnőidet is megkérheted! :-)
Nem szégyen.
Hello!
Én is ilyen gondokkal küzdök.Nem kezdtem olyan korán gyakorolni, mint kisgé...:)))Így aztán a nekem is nagyon tetsző tussal nem vagyok képes boldogulni én sem.:( Még sima szemcerkával is próbáltam vékony vonalat húzni, de csak alul megy, felső szemhéjon nem. Van esetleg valami praktikus tanács a gyakorláshoz?
Amúgy én úgy tudom, szemüveg alá ajánlottabb világos árnyalatú szemhéjfesték. De lehet, hogy nem minden szemszínhez...(Nekem is barna.)
Helló! Én nem vagyok szemüveges, de sminkelek 15 éves korom óta.:)))
A barna szemhez illnek a meleg színek. Pl, vöröses, barna, még a zöld is, szerintem a lila is. A lila szempillaspirálhoz mit szólsz? Azok nem olyan feltünőek, de adnak egy árnyalatot a szemnek. Nekem zöldes a szemem és zöld szempillaspirált használok, vagy barnát. :))
A tust én mindig használom, imádom, de 12 éve gyakorlom, tehát már egy vonallal kihúzom, de igen, nem egyszerű....:)))
Hú, nem is reméltem, hogy válaszolnak egyáltalán a témával kapcsolatban. Tévedtem. Jó nagyot!
Tereza: húha, Te aztán írtál egy jó hosszú honlapcímet! Az oldalt megtaláltam, köszönöm! Mennyi ideig tartott begépelni? :)
Veronitas: hogy találtad ki, hogy barna szemű vagyok? Azt valahol én is olvastam egyszer, hogy ha szememet hangsúlyozom, akkor száj se legyen hangsúlyos, illetve fordítva. Megmondom őszintén, én egy kicsit otzkodom a barna szemspiráltól, nem is tudom, akkor valahogy minden barna lesz a szemem körül. De lehet, hogy ez csak az én dilim! Lila szemfestéket szoktam használni, néha napján, de inkább csak a világosabb árnyalatot.
Alma20: én nagyon béna vagyok a tus terén! Eddig akárhányszor akartam volna felül is kiemelni a szemem vonalát, mindig vagy ferde lett, vagy belenyomtam a szemembe, de általában a kettő egyszerre is szokott jönni. Hiába feszítem meg a szemhéjamat, soha nem lesz tökéletes, így arról mindig lemondok!
Bár igaz ami igaz, hátköznap nem sminkelem magam, de azért elmegyek partizni a lányokkal, valamit csak feldobok magamra, nem?
Úgyhogy a köszönöm a gyors reakciókat!
Én is szemüveges vagyok, és esküszöm a tusra, mindegy milyen a szemed színe vagy a ruhád!
Gyönyörűen ki lehet emelni a szem vonalát, ráadásul te határozod meg az erősségét is! Lehet vékony, épphogy látszó, elegánsan szép, vagy lehet hangsúlyos, kicsit vastagabb( persze semmiképp nem több 2 mm-nél!), akkor kihívó, csábító! :-)
én szemüveges vagyok, és semmi gond nincs a sminkeléssel, mindössze szerintem az a fontos, hogy egy picit, egy árnyalatnyit erőteljesebben fesd ki a szemedet (de vigyázz, akkor a száj ne legyen annyira hangsúlyos).
ha barna a szemed, én barna szemhéjfestéket ajánlok, barna pillaspirállal, vagy lila szemhéjfestéket, illetve én a ruha színéhez szoktam igazítani ezt.
Itt találsz egy kis segítséget:
További ajánlott fórumok:
- Nagy szem sminkelése
- Szerintetek befolyásolják a sminkecsetek a sminkelést?
- Hogy győzhetem meg 13 éves lányomat, aki rövidlátó, hogy hordja a szemüvegét az iskolában is?
- Segítenétek? Sminkelési tanács kéne!
- Csevegő rövidlátó szemüvegeseknek, akik nem érzik magukat annak...És a nagy kérdés:személyi okmányra fotó, szemüveggel, vagy annélkül?
- A Nivea for Men after shave balzsam érzékeny bőrre vagy a Nivea for Men hidratáló arckrém jobb sminkeléshez?