Lehet tojást festeni sima vízfestékkel? (beszélgetés)
Szerintem nem lesz tartós, illetve foltos maradhat.
Ha meg is akarod utána enni, akkor semmikép se próbáld vízfestékkel/temperával :)
mozaik és kavicsragasztó,vagy hobby ragasztó..
bár én sokmindent decoupage ragasztóval ragasztok..nagyon erős..:)
Néhány hagyma héját már kb húsvét előtt 2 - 3 héttel elkezdem gyűjteni 1 zacsiba. Mivel elég jól fog, így öregebb edényt szoktam erre használni. Beteszem a hagyma héját, vizet meleget, bele a tojást és együtt melegítem. És főzőm több mint 10 percig. szép szine szokott lenni. díszíteni talán úg lehet hogy valami necc szerübe kötjük a tojást szorosra. Szerintem rácsos lesz. Szoktak petrezselyem levelet rátenni és úgy megkötni. Ezeket nem próbáltam.
Maradok a sima nem túl sok időt igénybevevő megoldásnál..
Ja és persze forgatom 1 kanállal hogy egyenletes legyen.
Utána még némi zsíradékkal bekenem. Fényt kap tőle.
lehet nem ide tartozik, de műanyag vagy styropor tojásokra lehet dekuzni? alá kell festeni akrillal?
lassan kezdeném :)
ilyet én is próbáltam réges régen..nagyon szép lesz!:)
Én már jóideje csak decoupageolt-tojásokat készítek..
kreás-naplóm:378.379.kukk be,ha érdekel..)
Kis segítség a locsolóváró anyukáknak:
1,Húsvét előtt ha valamihez tojást használtunk,nem félbe törtük,hanem a csúcsosvégét"leskalpoztuk.Ezután ki kell szárítani.Vettünk színes kozmetikai vattapamacsot,és 2töt(főleg sárgát)összeragasztva,gyöngyből szemet,kis pitos kartonból csőrt-tarajt ragasztva csibét készítettünk,amit a tojáshéjba ültettünk,és a tojáscsúcst a fejire ragasztottuk.A locsolók jobban "vitték" mint a festett tojást, és a tojásbelső se veszett kárba.
2,Mindenféle szépfazonú zöldeket-virágokat gyűjtöttünk,amiket ócska harisnyadarabbal a tojásra"szorítottunk(alul jól megkötözve)Az igy elkészített tojásokat hagymahéjjal,céklalével,diófalevéllel főztük meg.Ahol a levelek-virágok borították ott fehér maradt,utána szalonnahéjjal átkenve szép csillógó lett.Lehet mai tojásfestékbe is csinni.
igen..ha vízfestékkel vagy temperával fest..akkor jól jön rá a lakk..:)
nekem oldószeres fényes lakkom van(520ft-50ml..)
bár én akrilfestéket használok..
Szia!
Nem nagyon érdemes vízfestékkel vagy temperával festeni..mert ha víz vagy nedvesség éri oldódni fog..
További ajánlott fórumok:
- Szeméremszőrzetet be lehet otthon festeni, hogy tartós maradjon a szín?
- Sötét barna hajat, hogy lehet szőkére festeni? Milyen festék kell hozzá?
- Nyúlós hajat lehet festeni?
- Lehet festett szőke hajat egy lépésben barnára festeni?
- Mivel lehet feketére festeni a fondant?
- Mézeskalács cukormázát mivel lehet feketére festeni?(általában zöld, piros, kék, és sárga szinezőt lehet kapni)