Mivel lehet feketére festeni a fondant? (beszélgetős fórum)
Fekete gél ételfestékkel :)
Cukrászati internetes áruházban , honlapokon találsz, Wilton a neve, 630 Ft körül van egy 23 grammos tégely
Vegyél kék, zöld, piros ételfestéket, keverd össze, nagyon sötét lesz az eredmény, lehet beillik feketének.
Ez legalább nem káros annyira az egészségre.
Jó ötlet,megkérdezem!Ha nem kapok a belvárosban festéket,mert a neten találtam egy cukisboltot.:))
Köszi mindenkinek!
Fekete mustárt is készítenek szénnel.
De ami még beugrott, hogy mákkal is készíthetnéd. Mikor megdarálod a mákot, akkor egészen fekete.
Lehet. A szépia sem kizárt, de az tényleg nem olcsó, meg a lejárati ideje is cinkesebb lehet.
A fekete só viszont biztosan a széntől fekete, de abból ugye nem eszik sokat az ember.
Talán úgy XVI. környékén is élt egy szakács, aki kísérletezett a szénnel való étel festéssel.
Kérdezd meg a patikust, hogy milyen dózisban hogyan hat a szén!
Na az szép lesz!!!
Most komolyan szénnel festik feketére a cukikban a marcipánt????Lehet ezt????
Köszi szépen,az orvosi szént én is láttam a neten,hihetetlen....nem fogja meg a hasat?:))
Az utsót válaszom,így gyorsba.Legszivesebben rendelnék a sőregitől van 1 db 690ért,de 1200 a posta rá....pfff!!!
Engem nem kell meggyőzzél, csak mondtam, hogy én nem adnék a gyereknek, se magamnak, és nem is veszek semmit, ami festve van, de abszolút a te dolgod.
Nem tudom hogy falun laksz-e vagy városban, de szerintem egy tacskóban, fosanban tuti találsz. Fel kell venni a nyúlcipőt, és megkeresni. :)
nem külön szépia, hanem szoktak olyan tintahalat tartani, amiben benne van a zacsi. :)
de már rég voltam, mert közben olyan helyen élek, ahol nincsenek beszerzési problémáim. :p
Nem írtam hogy csak természeteset szeretnék!
A sima bolti színes festék sem az és semmi bajunk attól a pár csepptől....
Várok még ötleteket,fogalmam sincs,cukikban voltam nem árulnak!Péntekre kéne ballagásra,szóval csüt.re!!!pff..
Nem igazán halízű, nincs erős íze, egy kicsit sós persze. Már szerintem.
Ha meg nem természetes ételfestéket akarsz, ott a szén meg a többi káros kutyulék, ha semmilyet nem kapni, nyilván el kell menj egy messzebbi boltba, ahol kapni. Ennyi.
Végszükség esetén próbálkozhatsz a kék festék és a csokimáz vegyítésével, esetleg a kék, sárga és piros keverésével, ebből azonban csak kiváló minőségű ételfesték esetén lesz fekete, valamint a cukrászdában való kilincseléssel.
Tintahal?????Hát ez eszembe nem jutott volna tortára!És az íze is hal ízű?Meg drága is,úgyhogy ezt elvetettem.....
Más????:))
Amennyire emlékszem, a Vásárcsarnok leghátsó halasánál is van egész tintahal, valamint a Culinarisban biztos.
De egy kicsit sós, szóval sütihez jól meg kell küldeni cukorral, másrészt a gyerek szája meg foga az tutter szép fekete lesz utána :D
És drága is - viszont full természetes.
További ajánlott fórumok:
- Mézeskalács cukormázát mivel lehet feketére festeni?(általában zöld, piros, kék, és sárga szinezőt lehet kapni)
- Hogyan tudok fondant feketére szinezni?
- Piros szövet féle kabátot be szeretnék festeni feketére hogyan kezdjek hozzá?
- Lehet-e házilag feketére festeni ruhát?
- Krémet, fondantot mivel lehet házilag zöldre festeni?
- Zöld művelúr cipőt lehetséges feketére festeni? Ha igen, mivel?