Lehet tényleg nem jók a székletfogók, például reszelt alma a fertőzéses hasmenéseknél? (tudásbázis kérdés)
A széntabletta semmi mást nem csinál, csak hasmenést csillapít.
A bólus és a smecta viszont gyógyít is.
A tabletta szedése mellett kell diétázni is. Nem almával, hanem kekszet, sós vízben főtt krumplit, stb. kell enni és vizet inni, hogy ne száradj ki.
Olvass utána a nete3n, hogy mit javasolnak...
Ahogy más is írrta a reszelt almát székrekedésre ajánlják, tehát nem lassítja a bélműködést...
Szerintem ha kicsit olvasol a neten, könnyen megtalálhatod, hogy mi segít és mi árt...
van olyan hasfogó tabletta ami gyorsan hat, de engedi a kórokozókat kiürülni.
A nevét nem tudom, de gyógyszerész segíthet. Utazáshoz vettük fiamnak, ha a nagy utazásban megetetnek vele valamit, legyen kéznél egy ilyen.
Öt napja küzdök ilyen hasmenéses vírusssal vagy baktériummal tegnap egész jól voltam már és reszelt almát ettem és szinte nem is volt székletem valószínűleg az almától ma viszont sokkal rosszabbul vagyok valaki szerint a reszelt alma lassítja a bél működést vizet von el a székletből így nem tud kiürülni a székletben lévő kórokozók és szépen el tudnak jobban szaporodni, állítólag a bólus meg a széntabletta sem jó, mert nem baktériumra vírusra van hanem inkább toxnakra
"Az aktív szén vagy a bolus adstringens csak a toxinok megkötésére alkalmas, de a toxinoknál jóval nagyobb vírusokra és baktériumokra nem hat."
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Mindenki akinek visszatérő húgyúti fertőzése van, ide!
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- A kutyámnak hasmenése van és nem tud lábra állni, mi lehet ez?
- A fiamnak híg hasmenése van, mit adhatok neki ellene?