Lehet L-Carnitin-t túladagolni? (tudásbázis)
hát, nekem a 800 mg-tól is, mint a víz, olyan szinten ment a hasam. Az edzés még lement vele (1-1,5 órás), de aztán 1/2 napig nem mehettem otthonról sehova, mert bmikor jöhetett, és amíg ki nem söpört belőlem mindent, el se állt.
Köszi, elolvasom a cikkeket.
Nézd, én nem vagyok szakértője a karnitinnek. Ha szerinted több kell, vegyél be többet!
Én régen olvastam, olvasd el Tihanyi kolléga cikkét: [link]
Meg ezt is (2633. válasz): [link]
Akinek bármilyen betegsége van, karnitinszedés előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét!
Az kevés szerintem. Én most vettem folyékonyat, és az ajánlott egyszeri adag edzés előtt 1400 mg! Ráadásul van a Gastroyalnak egy zsírégető itala, amiben egy 1 üvegben 3 gramm van, és az ital 1 napra van.
Nem valószínű, hogy a karnitintől volt.
Régen foglalkoztam a karnitines témával, de emlékeim szerint pár száz mg-os (500-800) egyszeri (edzés előtti) dózisokkal érdemes számolni. A toxicitása a karnitinnek elég kicsi. Ha gyógyszert szedsz (bármilyet!), akkor viszont a kezelőorvosod tanácsát kérd ki erről!
Hasmenés általában csak extrém adagoknál jelentkezik, amikor olyan nagy a bevitel, hogy a bélből nem tud fölszívódni az összes karnitin.
Mégis mennyit ajánlott/érdemes lehet belőle bevenni?
Így utólag már kevésbé. De szerencsére minden rendben, fél napig rohant a hasam, de már minden ok :)
Sikerült megállapítani, mennyit vettél be?
Megtörtént, csak azt felejtettem ki a szórásból, hogy az üdítő, amit vettem az edzőteremben szintén L-carnitin tartalmú. Másnap jött a pocakkocogás :)
Ha csak egyet vettél be, véletlenül, nem értem, miért aggódsz. A túladagolás nem itt kezdődik.
Ugyanakkor a mellékhatás nagyban függhet a bevitt mennyiségtől, a túladagolhatóság meg attól, hogy milyen anyagról van szó.
(Kicsit leegyszerűsítve.)
A karnitint nagyon nehéz túladagolni.
Mennyit vettél be?
...mert elfelejtettem, hogy már bevettem egyet?
Nyilván nem szándékosan adagolja túl magát senki semmivel...
Olyan szer nincs, aminek nincsenek mellékhatásai, és nem lehet túladagolni. De valóban felesleges nyakra-főre beszedni a fél dobozt kapásból. Inkább az étrendre lenne érdemesebb figyelni, és sokat kellene mozogni. Végre itt a jó idő!:-)
Én úgy tudom, hogy nem lehet túladagolni és mellékhatásai sincsenek...
Viszont fölösleges többet bevenni, az előírtból, mert attól nem lesz hatásosabb...
Miért nem tartjátok be a használati útmutatón szereplő adagolást?
Én L-carnitines rágótablettát adagoltam túl véletlenül egyszer. Szédülés, rosszullét, hányinger.
Attól tartok attól megy a hasam, de nem vagyok benne biztos. Valaki, tapasztalat?
Lehet L-Carnitin-t túladagolni?
További ajánlott fórumok: