Lehet-e még tartós barátságot kötni 30 éves kor felett? (beszélgetős fórum)
Elvileg lehet, de a gyakorlatban nehezített... :)
Sokat kell tenni érte, többet, mint tinédzserkorban.
én abszolut átérzem a kérdésed lényegét. Nekünk is van kis család, nagy család, de néha érezzük a baráti társaságnak a hiányát. Főleg ha olyan a családon belüli összetartás is, hogy néha csak ilyen tessék - lássék, vagy ha eleve mindenkinek még van mellette baráti társasága.
Nyáron ez jobban előjön, amikor jó lenne valakivel össze jönni, sütni - főzni, kirándulni nyaralni, vagy csak együtt lenni.
Nálunk is elmaradtak a régi barátok,újakat meg nem igazán lehet csak úgy lekapni a szegről:))) Pedig szeretnénk... de azt tapasztalom (jelzem a szűkebb környezetembe és nem általánosságban), hogy a rohanás, az állandó munka, stressz egyre kevesebb lehetőséget ad az embereknek a szórakozásra és az új baráti kapcsolatok kialakítására.
Nekem a kis családomra...nagy családomra.. söt a barátaimra is jut energiám!
Boldog életet élek és mindenkire szükségem van!
"Sokan vannak, akik elvadulnak a családtól. . . szapulják egymást. . . stb. . . . és inkább kívül keresnek barátokat. . . én ezt nem tudom megérteni. De hát ahány ház, annyi szokás. . :o)"
Nem erről van szó, de azért köszönöm szépen....
.... mármint szülők, gyerekek, testvérek, unokatestvérek... és a nagybátyámék. Kevesen vannak olyanok, akiknek nincs senkijük. Mi szeretjük egymás társaságát, valószínű, hogy minden oldalról beleraktuk az energiát... számíthatunk egymásra, együtt járunk bulizni, a pasik horgászni...
Sokan vannak, akik elvadulnak a családtól... szapulják egymást... stb. ...és inkább kívül keresnek barátokat... én ezt nem tudom megérteni. De hát ahány ház, annyi szokás.. :o)
"Azt az energiát, amit a barátság fenntartására, ápolására használnék, inkább a családomra fordítom... "
És akinek még nincs családja? A nagy családot meg inkább hagyjuk...
Minek?
Biztosan lehet, én nem próbáltam. Azt az energiát, amit a barátság fenntartására, ápolására használnék, inkább a családomra fordítom... úgy mint a kis család... és nagy család.... ha itt minden rendben van, akkor nincs szükség még + barátokra. :o))
Már hogy a fenébe ne!!
Minden csak rajtunk múlik!
Nem tudom. Én nem úgy tapasztalom...
Körülöttem széthullottak a régi társaságok, jön a házasság, a gyerek, aki meg egyedül van, az kirekesztettnek érzi magát...Nincs már meg a közös téma...
További ajánlott fórumok:
- Jogos-e a hallgatók tüntetése a felsőoktatásban? Minden szakon el lehet-e érni a 4-es feletti átlagot?
- 16 év korkülönbség ellenére lehet-e tartós a kapcsolat?
- 40 év feletti új barátságok
- Mitől alakulhatott ki nálam a szemhéj feletti tartós puffadtság kb. 3 és fél éve?
- Hogyan lehet jó és tartós barátságot kialakítani viszonylag rövid időn belül?
- Lehet-e körömlakkra Brill Top Gel fényzselét tenni? Mennyire lenne tartós?